maanantai 21. huhtikuuta 2014

Sijoitussalkun tilanne

Avasin marraskuulla sijoitussalkun Nordnettiin ja siirsin Nordnettiin rahaa yhteensä 4 500 euroa. Tein yhteensä neljä osakeostosta ensimmäisten kolmen kuukauden aikana, jolloin osakeostot olivat halvempia. Rahaa osakeostoksiin meni yhteensä 4372,75 euroa ja tilille jäi 127,25 euroa. Nyt kun ostoksista on kulunut jo jokin hetki, on aika antaa väliraportti siitä, mikä salkun tilanne on tällä hetkellä.

Ensimmäinen hankintani oli Talvivaara, jonka osakkeita ostin samana päivänä, kun yhtiön johto oli pitänyt tiedostustilaisuuden yhtiön hakeutumisesta velkajärjestelyyn. Velkajärjestelyyn pääsy ei tällöin ollut varmuutta, joten tilanne oli yhtiön kannalta lähes katastrofaalinen. Yhtiön kurssi lähti kuitenkin nousuun, eikä ole varsinaisesti ollut tuon jälkeen miinuksella ollenkaan (ihan ensimmäisien päivien tilannetta en muista). Alkuun osakkeen arvo nousi reilusti ja mietin osakkeen realisoimista, mutta päätin sen kuitenkin pitää ja katsoa, miten sen arvo kehittyy. Vuoden alusta osakkeen arvo on laskenut vähitellen, mutta juuri ennen pääsiäistä se taas pompahti. 250 euron lottoarpani on noussut 138 %.

Samana päivänä ostin myös Fortumin osakkeita. Sen arvo on vakaampi, eikä suuria tuottoja ei ollut silloinkaan näkyvissä. Ostopäivän kurssi ei ollut mitenkään erityisen suotuinen ja sen jälkeen kurssi on kehittynyt suuntaan jos toiseenkin. Aluksi kurssi nousi jonkun verran mutta on sitten tippunut pari kertaa ihan reilusti. Tällä hetkellä kurssi on miinuksella reilu 6 prosenttia. Euroissa se tekee 56 euroa. Osakeista on kuitenkin maksettu tältä väliin osinko, jota sain tilille 45 euroa. Tämän kun lisää tuohon tappioon, ollaankin lähes lähtötilanteessa. Plus miinus nolla tilanteesta jatketaan.

Joulukuussa tein toiset kaksi hankintaa. Neste Oilin osakekurssi on myös sahannut edes takaisin. Miinuksella se oli tammikuussa, mutta sen jälkeen se on pysynyt plussalla. Tosin osingon irtoamisen jälkeen on ollut pudotusta. Tällä hetkellä 6,7 prosenttia plussalla ja kun arvoon lisää vielä osingon n. 53 euroa, on sijoitus jo ihan mukavastikin plussalla.

Viimeinen ostoni oli Huhtamäki. Sitä ostin pari kuukautta selvästi liian myöhään. Kurssi nousi juuri lokakuussa ja sen jälkeen kurssi on ollut vakaampaa. Tämäkin on toki vielä plussalla vajaa kuusi prosenttia, mutta siinä tullee tapahtumaan laskua, kun osinko myöhemmin irtoaa. Toisaalta tämä osake ei ole mikään osinkokone, kun yritys on maksanut aika nihkeästi osinkoa. Ehkä osingon vuoksi ostajia ei niin löydy. Ehkä...

Nyt 4500 euron sijoitus on noussut 5090 euroon, joten tyytyväinen täytyy olla, vaikka sijoituspäätösten takana ei suurta analyysiä ollutkaan. Moukan tuuria siis tai sitten tilanne on se, että kaikki osakkeet ovat olleet nousussa ja muut osakkeet ovat nousseet enemmänkin. Mutta näillä nyt kuitenkin mennään. Käteistä tilillä on nyt reilu 200 euroa ja se lähtee nyt kuukausittain ETF:iin.

3 kommenttia:

  1. Hienoa! :) Mukava lukea miten sijoitukset tuottaa.

    VastaaPoista
  2. Mäkin tykkään lukea muiden sijoituskatsauksia. Niissä on sitä jotakin...

    VastaaPoista
  3. Suomalaisista osakkeista on hyvä aloittaa, mutta kannattaa tutustua myös ulkomaisiin osakkeisiin. Tällä hetkellä esim. Ruotsista ja Tanskasta löytyy hyviä yrityksiä, joilla on taustalla vakaa, pitkä ja tasainen kehitys. Sellaisia, jotka eivät ole menneet mukaan edes vuosien -08/-09 ja -11 isoihin notkahduksiin.

    VastaaPoista