lauantai 5. huhtikuuta 2014

Jokapojan asuntosijoittaminen

Asuntosijoittaminen on jo varmaan pian saavuttamassa kyllästymispisteen. Ainahan sanotaan, että kun taksikuski antaa vinkin ostaa jotakin osaketta, on sen myymisessä jo kiire tai se on jo myöhästä. Nyt on musta alkanut tuntua siltä, että asuntosijoittaminen on saavuttamassa jo tämän pisteen tai se ainakin sen saavuttaa.

Asuntosijoittaminen on ollut ennen vauraamman väen sijoitusmuoto. On ostettu asuntoja arvopaikoilta Helsingistä halvalla 1960-luvulla ja vähän sen jälkeen. Nyt nämä vuokra-asunnot ovat periytyneet seuraavalle sukupolvelle, jolle omaisuutta kertyykin mukavasti. Sijoitusasunto on ollut tavallisen tallaajan ulottumattomissa, niiden tuotto on ollut vakaata ja asunnon arvo on noussut moninkertaiseksi.

Nyt asuntosijoittamisesta haaveilee kaikki. Asuntosijoittamisesta kirjoitetaan kirja, pidetään blogia, televisiosta tuttu talousneuvoja kannustaa jollakin tasolla asuntosijoittamiseen jne. Nyt jo tosi monella mattimeikäläisellä on sijoitusasunto. Mietin omaa sukuani, joka on varmaankin hyvin keskiluokkainen ja aika monella perheellä on sijoitusasunto, yksi tai useampi.

Sijoitusasunnon ostaminen on jo lähes jokaisen huulilla ja se kertonee sen, että siihen trendiin ei ole enää järkeä hypätä, vaan nyt on aika keksiä jotakin muuta. Sijoitusasunnolla ei enää rikastu, jos sillä on koskaan rikastunutkaan ja voitonkin tekeminen tullee vaikeammaksi. Viimeinen niitti taitaa olla se, että myös S-pankki on lanseerannut S-asuntorahaston. Nyt on meille tuulipukuihmisille sitten auennut asuntosijoittaminen ruokaa ostamalla (minimisijoitus 200, joten ehkä ei onnistu bonusten kautta, mutta ajatuksellisesti näin.)

Sinäänsä hyvä aika tehdä tämä havainto kun omasta asunnon ostosta on aikaa vain pari kuukautta... Nyt pitäisi keksiä se viiisasten kivi, jota kohden kannattaa mennä. Pitäisi mennä erisuuntaan kuin muut, mutta siihen ei helppoja vastauksia ole, eivätkä ne vastaukset kovin helposti minua löydä, siihen olen liian joukonmukanakulkija.

4 kommenttia:

 1. Paitsi että. Pääsääntöisesti sijoitusasunto tuottaa vakaasti ja säilyttää rahan arvon. Matti Meikäläisenä on niin paljon helpompaa ja ennakoitavampaa asuntosijoittaminen kuin osakkeisiin panostaminen...

  VastaaPoista
 2. Löysin vasta blogisi, mielenkiintoista luettavaa! Oletko kirjoittanut enemmän aiheesta visakierre poikki? Maininnan aiheesta löysin mutta en vielä enempää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tällaisen viestin saatuani jaksan taas jatkaa bloggailua.Visakierteestä taitaa olla vain sivuuttu joissakin jutjutuissa. Pitänee miettiä olisiko siitä kirjoitettavaa.

   Poista