sunnuntai 8. joulukuuta 2013

3 kk:n tavoitteet saavutettu

Asetin itselleni syyskuun alussa tavoitteita, joiden saavuttamiseen annoin itselleni kolme kuukautta aikaa. Nyt tuo aika on täynnä ja on aika katsoa, miten kävi.

1. tavoite. Säästä 1500 euroa.
Tämä oli tavoitteista se tärkein ja myös yllättävän vaikeasti seurattava. Kuten olen kertonut minulla on tilejä jos joka sormelle. Niiden tilien saldo on muuttunut nyt kolmen kuukauden aikana siten, että saldo on +570 euroa. Äkkiseltään laskettuna tavoitteesta jäätiin huimasti. Kuitenkaan tilanne ei mielestäni ole ihan näin huono. Hankin S-ryhmän osuuksia 753 eurolla, jotka sovin itseni kanssa lisättäväksi tuohon tilien saldoon. Silloin ollaan plussalla jo 1305 euroa ja siten jo lähempänä tavoitetta. Toinen hankintani oli Fortum ja Talvivaara. Näiden arvo oli 5.12. reilu 1200 euroa. Tuossa on toki mahdollista suureen pudotukseen, mutta jos noiden osakkeiden arvoksi laskee vain Fortumin osakkeet, niin silloin ollaan varmaan jossakin 900 euron paikkeilla. Tämäkin summa on poissa tuosta tilien saldosta. Näin laskettuna säästöön jäi 570 + 735 + 900 euroa eli yhteensä 2200 euroa. YES!!!, vaikka selityksen makua onkin ilmassa.

2. tavoite. Arvo-osuustilin avaus Nordnettiin
Arvo-osuustili on avattu.

3. tavoite. Visa-kierre poikki
Tämä olikin jo hanskassa ja lasku saatu nollille. Nyt ei kuitenkaan ole aika hehkuttaa. Visan saldo on tällä hetkellä 685 euroa. (Tämä summa on laskennallisesti jo vähennetty tilien saldosta). Päädyinkin itse varaamaan meidän etelän matkan ja maksoin Visalla varausmaksun. Tämä oli turvallisin vaihtoehto, vaikken usko, että matkatoimisto olisi juuri konkurssiin menossa, mutta varmempaa tämä oli visalla ja näitä hankintoja varten visan olen ottanutkin. En siis koe suurta syyllisyyttä tilanteesta.

Nyt pitänee laatia seuraavat tavoitteet ajalle 4.12-3.3. Ainakin säästötavoitetta on vara nostaa edellisestä.

2 kommenttia:

  1. Hienosti täyttyneet tavoitteet! Ei tuossa ykköskohdassa mielestäni selityksen makua ole. Rahaa on tulevaa varten laitettu jemikseen, eri muotoihin ainoastaan.
    Mielenkiinnolla luen seuraavat tavoitteesi.

    VastaaPoista
  2. Vähän on tavoitteet vielä kehittelyasteella, eli aikaa ei ole ollut niiden mietintään. ja aika kuluu koko ajan...

    VastaaPoista