Kirjoittaessani tuosta lahjoittamisesta lapselle, ajattelin niin, ettei meidän perheen lapset tule juuri alaikäisenä saamaan varallisuutta meiltä. Mutta voinko sittenkään olla varma? Mikäli toinen meistä vanhemmista menehtyisi esim. seuraavan parinkymmenen vuoden sisällä, niin nuorena he saisivat perintönsä. Tähänkin olisi varmaan hyvä varautua.
Tarvetta olisi varmaan päivittää testamenttia tältä kannalta. Olen ajatellut, että sellainen järjestely voisi tulla kyseeseen, että mikäli lapset perivät jomman kumman vanhempansa alaikäisinä, niin he saisivat perintönsä tuoton käytettäväkseen täyttäessään 18. Perinnön pääoma voisi kuitenkin jäädä lesken tahdon alle, kunnes lapset täyttäisivät 25 vuotta. Leski voisi tehdä tarpeelliset toimet tuolle perinnölle, eikä lapset onnistuisivat hassaamaan sitä nuoruuden ajattelemattomuudellaan. Toki esim. omaisuuden myymiseen leski tarvitsisi täysi-ikäisen lapsen suostumuksen, jotta lapsikin voisi vaikuuttaa, että mitä perinnölle tapahtuu.
Tämä järjestely takaisi sen, että lasten perintö säilyisi heille, eikä vanhempien "elämäntyö" häviäisi kuin tuhkatuuleen. Toki jos lapsi tarvitsis esim. rahaa asunnon ostoon, niin se onnistuisi, mikäli leskikin sen katsoisi järkeväksi. Tuoton sitten saisivat kuitenkin käyttää omaan elämiseensä ja he saisivat itse päättää siitä.
Tätä ajatusta pitänee kehitellä eteenpäin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti