lauantai 27. helmikuuta 2016

Helmikuun tilanne

Ihan putkeen ei säästäminen ole mennyt. Käteisvarat eivät ole kahden kuukauden aikana juurikaan lisääntyneet. Tai suoraan sanoen eivät ole kasvaneet ollenkaan. 100 euron lisäys ei juuri johdu säästämisestä vaan pikemminkin sattumasta. Yllättäviä rahareikiä ei ole ollut vaan pikemminkin ihan itse aiheutettuja.

Otimme perheen kanssa äkkilähden etelään ja siihen minun säästöni menivät. Maksoin reilun kolmen tonnin matkasta puolet. Käteistä otin mukaan useamman satasen ja näiden lisäksi sain aikaan muutaman satasen Visalaskun. Ensi kuussa on vielä odotettavissa normipalkkaa pienempi palkka, koska otin palkatonta vapaata matkan ajaksi. Että näin.... Viiden hengen taloudessa matkailu ei ole äkkilähdölläkään mitään edullista lystiä.

Tammi- ja helmikuussa tililtä meni automaatisesti siirrot Nordnetin superrahastoihin á 15 euroa ja 150 etf:iin. Tämän lisäksi S-kaupan maksamat bonukset menivät automaattisesti S-rahastoon ja kuten myös 100 euroa OP:n rahastoihin. OP:n kampanjaa hyödynsin ostamalla Nordean ja Wärtsilän osakkeita. Nämä ostot eivät ajoittuneet mitenkään onnistuneesti, joten ne ovat jo miinuksella kuten joulukuussa hankkimani Fortuminkin osakkeet.  Vielä tarkoituksena olisi ostaa kaksi erää osakkeita ennen maaliskuun loppua, mutta katsotaan nyt toteutuuko ne. Kone ja Kesko voisivat olla soveltuvat kohteet, mutta ostot ajoittunevat selvästi maaliskuun puolelle tai jopa loppukuuhun.

Joku bloggareista vinkkasi Nordnetin ilmaiskampanjaa, joka on 1.3. Mieli tekisi osallistua siihenkin, mutta koska nämä kampanjaan kuuluvat yhtiöt eivät ole minulla ollut mitenkään ostoseurannassa, tuntuisi hullulta ostaa niitä nyt vain siksi, että niitä saa ostaa ilman välitysmaksua. Taidan jättää tämän kampanjan väliin tällä kerralla.

2 kommenttia: