perjantai 29. toukokuuta 2015

Kesäkuun säästötilanne

Kohta on kolmen kuukauden säästöjakso takana ja ihan ei ole mennyt kuin suunnittelin.

Käteisvaroja oli tarkoitus kasvattaa kohisten. Käyttö- ja säästötileillä oli tuolloin yhteensä n. 1800 euroa. Säästötilillä oli vain 300 euroa ja sitä lähdin kasvattamaan. Tilanne ei kuitenkaan ole juurikaan kohentunut. Säästötilillä on nyt reilu 900 euroa, mutta kyseessä on lähes vain siirtymä käyttötileiltä säästötilille, kun tileillä on yhteensä 2 200 euroa. Varat on siis lisääntynyt vain 400 eurolla. Tässä on jatkossa petraamista, jotta rahat eivät pelkästään siirry tililtä toiselle, vaan oikeasti jäisi jotain säästöönkin.

Osakkeiden ja rahastojen määrä oli maaliskuussa 10 900 euroa. Näiden osalta tilanne on vähän parempi kuin tilivarojen. Säästöön on mennyt joka kuukausi jotakin ja rahoilla olen ostanut lisää rahastoja ja ETF.iä. Aikaisempaa ETF-suunnitelmaa olen päivittänyt siten, että kuukausisäästössä on enää kahta ETF:ää, kehittyviä ja maailmaa. Rahastoja on OP:sta ja Nordnetin Norjan ja Suomen Superrahastoa. Jatkossa ehkä vielä vähän Tanskaakin.

Nyt salkun arvo on 12 800 euroa, joten kasvua lähes 2 000 euroa. Suurin osa on tullut lisätystä pääomasta, mutta en laskennut sitä tarkemmin. Pitäisi pitää parempaa kirjanpitoa. Tästä kasvusta olen tyytyväinen, vaikka kaikki rahat on näihin mennytkin. Ei ehkä paras mahdollinen hetki, kun kokoajan puhutaan kuplasta.

Kesäkaudella riittää haasteita säästämisessä. Pidän kesälomaa kolme viikkoa ja kun palkallista lomaa ei ole juurikaan kertynyt, on loma palkatonta. Ei taida juuri säästöön jäädä, kun lomalla rahaa kuluu vielä normaalia enemmän. Myöskään lomarahojen varaan ei voi tänä vuonna laskea. Nordnetin kuukausisäästösuunnitelmaa päivitin siten, että säästöön menee jatkossa vähemmän. Toivottavasti visan saldo ei kesällä ihan nouse taivaaseen. Maaliskuun lähes 700 euron visalasku on laskenut "jo" vajaaseen 400 euroon. Toivottavasti ensi kuussa se vieläkin pienenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti