sunnuntai 23. helmikuuta 2014

S-rahastokokeilu päättymässä

Päätin aikaisemmin kokeilla S-Säästörahastoa kolmen kuukauden ajan. Valitsin tällöin kultaista keskitietä edustavan rahaston ja sijoitin bonusrahat S-Säästörahasto Kohtuulliseen. Nyt säästöön on siirtynyt yhteensä 70,95 euroa. Vielä maaliskuun aikana maksettavat bonukset ja maksutapaetu menevät rahastoon, mutta sen jälkeen bonukset siirtyvät taas takaisin ruokatilille. Ja tärkeintä on että myös keväällä maksettavat osuuspääomien korot jäävät ruokatilille ja voin siirtää ne sieltä säästöön, ilman riskiä siitä että ne menisivät tuonne rahastoon.

Vaihdoin jo nyt nettipankin kautta etujen maksutiliksi ruokatilin. Vaihto kävi joutuisasti. Maaliskuun bonus ja maksutapaetu siirtyvät maksupäivänä ruokatillle ja siirrän ne sitten itse tuonne rahastoon. Haluan siirtää rahat rahastotilille itse, jotta voin vaikuttaa siihen kuinka paljon rahastoon siirtyy rahaa. Olen päättänyt sijoittaa tähän rahastoon yhteensä tasan 100 euroa, jotta voin helposti muistaa sijoittamani pääoman määrän. Maaliskuussa rahastoon lähtee siis 29,05 euroa.

S-rahastoni on ollut kokoajan hieman plussalla. Tänä aikana eli 19.12 jälkeen (ensimmäinen sijoitus S-rahastoon) rahasto ei ole ollut kertaakaan (ainakaan minun tietojeni mukaan) miinuksella. Sekin on siis jo hyvä suoritus ja suoraan sanottuna paremmin kuin olisin kuvitellut. Tosin nousu ei ole mitään kovin suurta ollut ja tällä hetkelläkin se on 1,41 % plussalla. Lukema vaikuttaa hyvinkin tavanomaiselta. Kahteen prosentiin se ei ole tainnut tänä aikana nousta. Ei siis mikään rahasampo tämäkään rahastojenrahastojenrahasto.

2 kommenttia:

  1. Saitko selville tarkat kulut. Ne on jotenkin niin lystisti piilotettu, etten ainakaan vielä ole löytänyt.

    VastaaPoista