tiistai 4. helmikuuta 2014

3 kk:n tavoitteiden seuranta osa II

Ei paljon tee mieli edes päivittää seurantaa, kun metsään on mennyt, niin että puita kaatuu...

1. Tavoite: 700 euroa kuukaudessa säästöön
Nyt kun kaksi kuukautta on tavoiteaikataulusta kulunut, niin säästössä pitäisi olla nyt 1400 euroa. Joulukuussa sain säästöön reilu 500, joten tälle kuulle jäi vähän kirittävää. Kiritysvauhtia en saanut päälle ja jostakin syystä myös noi joulukuun säästöt pääsivät hupenemaan. Nyt säästössä on siis vain 22 euroa, kun en huomioinut tilillä vielä olevaa 3000 euron "perintöä". Perintöraha kun ei ole kertynyt minun säästämiseni ansioista.

Mihin rahaa sitten on kulunut... Ostin tammikuussa itselleni uuden meikkivoiteen ja puuterin. Näitä en ollut budjetoinut ja ne olivat ylimääräinen kuluerä. Sitten hankin lomamatkaa varten uudet uikkarit. Mulla on vain yksi mammamallinen kokouikkari ja se on vielä ison kokoinen. Se on viime keväältä, kun olin viimeisilläni raskaana. Ei siis ihan sellainen, jolla kehtaisi kulkea rannalla, kun painon vaihtelu on ollut parikymmentä kiloa.

Etelän matkalle otin mukaan 250 euroa ja se meni kaikki. Ostin yhdet sandaalit (n. 30 euroa) ja lapsille hellehatut (20 euroa). Sitten rahaa paloi ruokaan, taksimatkoihin, vauvan soseisiin ja vaippoihin.

Sijoitusasuntoon päädyin sijoittamaan sitten vielä budjetoimattomasti 520 euroa, kun asuntoon asennettiin sälekaihtimet. Eivät ehkä olisi olleet täysin tarpeelliset, mutta varmasti käytössä tulevat olemaan hyvät. Aikaisemmin ikkunoissa oli halvat rullaverhot, mutta ne olivat rikkoutuneet. Olohuoneeseen näkyy illalla aika hyvin naapurikerrostalosta, joten jotakin suojaa siihen ikkunaan tarvittiin. Laitettiin kaihtimet sitten samantien kaikkiin ikkunoihin.

Kuukaudessa on sulanut osakkeista ja rahastoista lähes 300 euroa. Tämäkään ei varsinaisesti ole säästämiseni tulosta, mutta koska viimeksi päätin huomioida myös rahastojen/osakkeiden muutokset, niin huomioida ne pitäänee myös tällä kertaa, vaikka suunta onkin kannaltani huono.

Nämä taitavat olla ne suurimmat yksittäiset kuluerät, jotka estivät tavoitteeseen pääsemistä. Aikamoinen pitää helmikuun palkka olla, jotta säästötavoite toteutuu. In my dreams....

Muillekaan tavoitteille ei kuulu hyvää, joten mitäpä tässä niitä läpikäymään. Nyt on selvästi ollut vähän motivaation puutetta, kun tilanne on päässyt tähän. Pitäisi keksiä jotakin uutta, jotta mielenkiinto säilyisi.


1 kommentti:

  1. Läpinäkyvyys on kuitenkin tärkeää kun asioitansa lähtee virtuaalissa puimaan. Nyt vain et lannistu vaan jatkat kuten aallonharjallakin!
    Jos tuntuu että omat tavoitteet lipsuvat liian kauas, tee seuraavalle kierrokselle tuplatavoitteet: helposti toteutettavat ja sitten ns. bonustavoitteet. Enkunkieliset bloggarit käyttävät usein termiä "stretch goal".

    VastaaPoista