tiistai 5. maaliskuuta 2019

Helmikuun menot

Tarkoituksena on vuoden ajan kuukausittain julkaista menoni, jotta itse pysyn niistä perillä ja ehkä samalla ne pysyvät kurissakin. Menot ovat omia kulujani, eikä niissä ole puolisoni maksamia kuluja mukana. Meillä on 3 lasta.

Asuntolaina 476,18 euroa (sis. lyhennys ja korko 58,06 euroa)
Sähkö 69,83 euroa
Tammikuussa kului sähköä yli 1 000 kwh, joten lasku oli tähänastisen historian korkein (alkaen 8/2018). Uuteen taloon tulee vähitellen sähköä kuluttavia laitteita enemmän ja enemmän. Pihavalot palavat ulkona koko yön. Tarkoituksena on, että sähkäri laittaisi ne ajastimen taakse, mutta häntä ei ole vielä näkynyt. Ei ehkä kovin äkkiä siitä tule ajastimen asennuksen hintaa säästettyä, mutta tulipahan sekin tilattua. Olohuoneeseen hankittiin uusi 65 tuuman telkkari ym. Tosin olihan se tammikuu myös kylmin kuukausi tähän mennessä, joten siitä se suurin sähkönkulutus sähkölämmitteisessä talossa pitkälti selittyy.

Bensa 145 euroa
muut kulut 11,95 euroa
Muissa kuluissa yksi parkkimaksu ja tuulilasinpesunestettä.

Ruokakauppaan 415,84 euroa
Ravintolaan 86,95 euroa
Lounasruokailu 83,20 euroa
Helmikuussa vietettiin hiihtolomaviikko mökillä ja siitä selittyy ravintolakulujen määrä. Käytiin kaupungilla syömässä lähes päivittäin. Hiihtolomaviikkoa varten latasin myös epassiin 50 euroa mahdolllisia urheilu/kulttuurimaksuja varten. Koska ne jäi tekemättä, tulee hinta käytettyä vähitellen lounasruokailuun. Tämän rahasiirron vuoksi lounasruokailuun meni tavallista enemmän.

Lasten vaatteet 251,57 euroa
Lasten harrastukset 40 euroa
Hoitomaksu 150 euroa
Aku Ankka 26,70 euroa
Lasten vaate kulut olivat taas kovat. Olin lastenvaatekutsuilla ja tilan sieltä jokaiselle lapselle vaatteen =121 euroa. Sitten laivaristeilyltä ostin puseron ja leggarit. Keskimmäiselle ostin kevättakin ja sinne alle hupparin. Kevätvaatehankintoja riittänee vielä ensi kuullekin....

Puhelimet, Netflix ja Viaplay 69,68 euroa
Lahjat, lelut ym. 102,45 euroa (kaverin lahjakortti, kukkanen ja kortti sekä lapsille jotain pientä)
Apteekki 20,04 euroa (oisko ollut ihovoide ja särkylääke?)
Kodinhankinnat 49,90 euroa
Työttömyyskassan vuosimaksu 53 euroa
Meikit 156,75 euroa
Muut 166,12 euroa
Tilasin Viaplayn pari kuukautta sitten ja ensimmäisen ilmaisen kuukauden jälkeen alkoi maksullinen osuus. Menee harkintaan kumpi suoratoistopalveluista lopetetaan. Kaveri juhlisti vanhenemistaan ja piti komeat kekkerit, joissa puolisoni kanssa olin. Kodinhankintoihin laitoin vuokraamani sohvapesurin (uusi sohva ja heti se vaati pesua...) Liitosta erosin juuri ennen joulua ja nyt ensimmäinen maksu ilman liiton jäsenyyttä. Tänä vuonna maksu on siten tasan 300 euroa halvempi. Risteilyltä ostin itselleni pitkästä aikaa meikkejä; kasvovesi, meikkivoide, ruskea puuteri ja huulipuna siveltimineen. Muissa on kaikennäköistä ekstrakulua risteilyltä ja hiihtolomalta muutenkin.

Menot yhteensä 2375,16 euroa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti