keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Talvivaaran tappioiden vähentäminen

Vihdoin vähän ennen joulua Talvivaaran (vai mikälie Ahtium) konkurssipesä ja myöhemmin verottaja julkaisivat tiedon, että Talvivaaran osakkeista muodostuneen tappion saa vähentää vuoden 2018 verotuksessa. Tämä onneton lottoarpa jää siis viimeinkin historiaan.

Hankin Talvivaaran osakkeita syksyllä 2013. Olin juuri avannut itselleni Nordnettiin tunnukset ja osaa paukautin Talvivaaran osakkeita. Tiedostin, että kyseessä on arpapeliä, koska Talvivaaralla meni jo tuolloin huonosti ja Pekka Perä selitteli yhtiön tilannetta televisioidussa tiedoitustilaisuudessa. Päätin kuitenkin ottaa riskin ja ostin osakkeita 250 eurolla. Jos en sitten suuria voittaisi, niin tappiotkin jäisivät pieneksi.

Tänä vuonna en ole myynyt osakkeita, enkä tehnyt muitakaan luovutuksia. Koska Talvivaaran osakkeiden hankintahinta on alle 1000 euroa, en saa vähentää Talvivaaran osakkeista syntyvää tappiota eli 250 euroa ilman muita luovutuksia. Päätinkin heti verottajan ilmoituksen jälkeen tarttua härkää sarvista ja päätin myydä tappiolla olevat osakesijoitukset pois. Tällöin viikkoa ennen joulua kaksi yhtiötäni olivat tappiolla, Nordea ja Orion. Nyt joulun jälkeen valinta olisikin hankalampaa, koska miinuksella on jo muitakin.

Myin sitten 24 kappaletta Orionin osakkeita kurssiin 30,20 euroa ja Nordean osakkeita 100 kpl á 7,73 euroa. Tappiota tuli kummastakin ja nyt näiden luovutusten jälkeen pitäisi Talvivaarankin tappiot saada kuitattua. Oletteko te muut joutuneet tekemään kommervenkkejä Talvivaaran tappion vähentämiseksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti