maanantai 6. helmikuuta 2017

Sijoitustutkinto

Aikaisemmin kerroin suorittaneeni APV1-tutkinnnon. Ajatuksena oli suorittaa heti perään tentin toinen osa, mutta ajatus ei konkretisoitunut todellisuuteen asti. Nyt vihdoinkin kävin tentin marraskuussa 2016 suorittamassa. Hankin kirjat kirjastosta ja luin töiden jälkeen n. 2 viikon ajan tenttiin. Painotin lukemisessani neljää kirjaa ja muut jäivät vähän pintaraapaisun tasolle.

Tentti oli taas monivalintatehtäväpitoinen, joskin muutama avoin kysymys tentissä oli. Sain vaadittavat pisteet monivalinnoista ja muutaman irtopisteen avoimista. Tentin läpäisystä tuli viesti sähköpostiin, jossa mainittiin myös Helsingissä olevasta toditusten jakotilaisuudesta. Sinne en taida lähteä, vaan odottelen, että todistus tulee postitse kotiin.

Nyt olisi sitten kelpoisuus antaa sijoitusneuvontaa, mutta ehkä jätän sen tekemättä ja vain jatkan tätä hidasta blogin päivittämistä. Aiemmin uhosin suorittavani LKV-tentin. Se olisi sitten 22.4.17. Jos nyt sanon meneväni siihen, toteutuma siirtyy siinäkin vähintään parilla vuodella, joten ehkä en sano aiheesta ennakkoon enää mitään.

4 kommenttia:

 1. Onnea! Suorititko kokeen siis itsenäisesti, et minkään yhtiön palkkalistoilta? LKV:hen on olemassa valmennuskurssejakin, aika vaikealta vaikuttaa. Kirjastosta ne kirjatkin olivat pääasiassa koko ajan varattuna, kun itse aihetta tutkailin.

  VastaaPoista
 2. Osittain liittyy työhön, joten en joutunut sitä itse maksamaan. LKV-tutkinnon osalta tilanne olisi sitten toinen ja sen joutuisin itse maksamaan. Ootko sinä ajatellut sen suorittaa? Olisi kiva saada sparrauskaveri, niin tenttiin lukuun tulisi ryhtiä. Vielä asia on ajattelun tasolla, enkä paikallisia kirjastoja ole vielä tutkinut. Onhan tässä vielä aikaa :)

  VastaaPoista
 3. Enpä ole ennen perehtynytkään tällaisiin tutkintoihin. Kiinnostukseni heräsi kyllä kovasti. Tosin, käytyäni katsomassa helmikuun kysymyksiä, en olisi suoralta kädeltä osannut vastata oikein kuin murto-osaan kysymyksistä. Joten paljon pitäisi vielä treenata, jottei menisi arvailuksi.

  VastaaPoista
 4. Pieniä nippelitietoja kysytään, joten vanhoja tenttejä on hyvä käydä lävitse ja kirjallisuutta joutuu lukemaan. Hintaa tentillä on sen verran, ettei viitsi ihan turistina lähteä.

  VastaaPoista