torstai 12. tammikuuta 2017

Vuotuiset osingot

Monen kanssabloggaajan ajatukset ovat yhä useammin siirtyneet sijoitussalkun arvon sijaan maksettavien osinkojen määrään. Taloudellisesti riippumattomaksi jäävien ajatuksena on rahoittaa elämänsä mm. osinkojen avulla. Blogien ahkerana seuraajana ei tämä ajatus ole minuakaan ihan sivuuttanut. Taloudellisesti tulen varmaan olemaan riippuvainen työstä eläkeikään asti, mutta toki osingot lämmittäisivät minunkin tiliäni palkan lisänä.

Laskin uudelleen osingot, jotka olen viime vuosina saanut.

Vuosi 2014: 180,67 euroa
Vuosi 2015: 191,77 euroa
Vuosi 2016: 343,96 euroa
(Summat ovat suomalaisten osakkeiden osalta netto-osinkoja ja amerikkalaisten osalta on vähennetty vain ennakonpidätys.)

Vuosina 2014 ja 2015 en hankkinut lisää osakkeita ja osingot tulivat kumpanakin vuonna samojen osakkeiden perusteella. Vuoden 2015 ja 2016 vaihteessa osallistuin OP:n kamppanjaan, jolloin sai ostaa ilman välityspalkkiota (vai oliko se hyvin edullisella välityspalkkiolla) ja tällöin hankin lisää Fortumia, vähän Nordeaa ja muutaman Wärsilän osakkeen. Vuoden 2016 jälkimmäisellä puoliskolla hankin myös muutamia USA-osakkeita. Näistä hankinnoista mm. johtuu tuo vuoden 2016 aikana tapahtunut osinkojen kasvu.

Vaikka en vielä tälle vuodelle asettanut mitään tavoitetta osinkojen määrälle, pyrin kuitenkin kasvattamaan jatkossa vuosittain osinkojen määrää. Tavoite, josta tällä hetkellä unelmoin, olisi n. 500€/kk, joka olisi 6 000 euroa vuodessa. Se olisi jo määrä, joka palkan lisänä olisi tuntuva. Tämä helpottaisi elämää, mikäli palkkatyö väliaikaisesti loppuisi tai muusta syystä kulutus kasvaisi. Toki sillä olisi aikaan mukava piristysruiske eläkeaikaiseen elintasoonkin.

Jatkossakin tulen kuukausisäästämään superrahastoihin ja ETF:iin, jotka eivät maksa osinkoja, joten tämä tavoite ei varmaankaan tänä vuonna vielä juurikaan lähde lentoon. Pyrin kuitenkin ostamaan kuukausittain osinkoaristokraatteja, jotta tavoite vuosittain vähitellen lähenisi. ETF:istä Global X SuperDividend SDIV voisi olla tällaisen helppoja ratkaisuja hakevan vastaus. Mielellään kuulisin kommenttia tästä etf:stä. Mitä hyvin ja huonoja puolia, miten verotus ym.

2 kommenttia:

  1. Mukava pomppaus tuossa 2015-2016 välissä, saahan tuolla vajaalla 30€/kk summalla jo parin viikon polttoaineet autoon jos rahat laittaisi arkielämän käyttöön :)

    Itse laitoin ETF-ostot jäähylle kun tuntuu, että arvostustasot ovat niin törkykorkealla tällä hetkellä. Keskityn mieluummin kasvattamaan osinkopottia ja jatkan kasvuosuuksiin sijoittavien ETF:ien ostamista kun kurssit putoavat reilummin. Osingonmaksajien etsintäkin on toisaalta aika työlästä tällä hetkellä kun yrittää etsiä niitä hieman matalemman arvostustason yrityksiä heinäsuovasta ja kytätä päivädippejä joita yrityksille sattuu aina kohdalle :D

    VastaaPoista
  2. Samoja ajatuksia korkeista hinnoista on itselläkin. Tosin en ole itsestäni täysin varma, että pelkästään säästötilille siiretyt rahat säästyvät. Nyt kun hankin etf.iä kuukausittain, niin niitä varoja en enää ota käyttöön. Parempi vaan ostaa ja toivoa, ettei rysähdystä ihan vielä tule. Osingonmaksajien metsästyksessä olen liikaa mielikuvieni varassa, jotenmetsään voi nekin mennä.

    VastaaPoista