sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Vuoden 2016 tavoiteseuranta

Vuoden alussa asetin tavoitteekseni sen, että käteisvarani ja sijoitussalkkuni arvo olisi vuoden lopussa yhteensä 35 000 euroa, kun ne vuoden alussa olivat 20 000 euroa. Jotta tavoitteeseen pääsen on kuukausittain näiden varojen kasvettava yhteensä 1250 eurolla.

Nyt vuodesta on kulunut 1/3, joten on väliaikakatsauksen vuoro. Helmikuussa käteisvarat eivät olleet juurikaan kasvaneet, joten nyt on ollut puristamisen paikka, jotta kirittävää ei loppuvuodeksi jää aivan mahdottomia. Nyt käteisvarani ovat n. 7 600 euroa ja sijoitussalkun arvo perjantaina oli yhteensä n. 17 200. Yhteensä varat ovat siis 24 800 euroa, joten säästäminen on tuottanut tulosta 4 800 euron edestä eli 1 200 kuukaudessa.

Mielestäni olen tavoitevauhdissa. Huhtikuun lopussa olisi tavoitteen mukaan pitänyt olla varallisuuden kasvanut yhteensä 5 000 euroa, joten vain 200 euroa jäin tästä jälkeen. Jatkossa pitää pyrkiä tietenkin täysin tavoitteeseen, mutta tämä on minulle jo ihan riittävän lähellä.

Seuraavat neljä kuukautta voivat olla melko haasteelliset. Touko- ja kesäkuussa olen vielä ihan normaalisti töissä ja saan normaalit palkat. Tällöin pitää seurata tarkasti kuluja ja pyrkiä saamaan säästöön normaalia enemmän. Säästöön siirtojen lisäksi tulevaan kesälomailuun pitää saada rahaa tilille. Suuria lomasuunnitelmia ei vielä meillä ole, mutta niitä voi kuitenkin yllättäen tullakin. Vähintään Heureka, Linnanmäki, picnic-risteilyn oletan olevan ohjelmassa. Tavanomaisen lomakulutuksen lisäksi heinä- ja elokuun palkkaa vähentää osittain palkaton loma. Pidän lomaa yhteensä 4 viikkoa, mutta näistä kaksi on palkatonta. Yksi palkaton viikko heinäkuuhun ja toinen elokuuhun. Palkattomien viikkojen ja lomatuhlailun vuoksi heinä- ja elokuulta onkin vaikea saada suuria säästöjä, joten näiden kuukausien varaan en voi suuresti laskea. Toivottavasti automaattisiirrot kuitenkin onnistuvat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti