torstai 8. toukokuuta 2014

Vaatimattomat osinkotuloni

Tämän vuoden osingot on nyt tulleet tilille. Osinkotuloni ovat hyvin vaatimattomat, mutta toivottavasti ne vuosittain lisääntyvät ja joskus ne muodostaisivat jo jonkin huomattavamman summan. Nyt mentiin näin:

Neste Oil maksoi osinkona yhteensä 80,39 euroa, Huhtamäki 54,49 euroa ja Fortum 45,07 euroa. Yhteensä siis tilille kilahti 179,95 euroa. Verottajan tilille kilahti minun osingoistani yhteensä 61,83 euroa, joten ihan osattomaksi ei verottajakaan jäänyt. Tällä osinkotulolla ei vielä heittäydytä taloudellisesti riippumattomaksi, mutta saahan sillä jo useamman päivän ruuat ostettua, pidettyä synttärikutsut tai maksettua tämän kuun autoon kuluvat menot. 

Viime vuonna tililleni tuli osinkoa 34,51 euroa, joten suunta on sentään oikea. Tosin pääomaakin on käytetty osakkeiden ostoon melkein 4400 euroa., joten ilmaista kasvu ei ole ollut. Tavoitteeksi voisin asettaa itselleni sen, että osingon määrä tulee nousta joka vuosi. Tänä vuonna osakkeiden osto jäänee melko pieneksi, mutta ehkä seuraavina vuosina pystyn hankkimaan niitä enemmän ja siten osingonkasvukin on rivakampaa.

Muokattu Fortumin maksaman osingonmäärä. Oli ensin vahingossa bruttona. Yhteismäärä oli oikein.

7 kommenttia:

 1. Eihän tuo ollenkaan huono saavutus ole. Tuolla meiningillä sun blogin otsikko ei enää kauaa ole ajankohtainen.

  VastaaPoista
 2. Jostakin on jokaisen aloitettava ja tässä on se mun aloitus. Ainahan sitä tietenkin toivoo, että tuloja olisi enemmän. Nelinumeroiseen pitäisi sentään päästä, jotta noilla rahoilla olisi oikeastikin merkitystä. Toisaalta tarkoitus ei ole jatkossa mitenkään erityisesti kasvattaa osinkotuloja, mutta on se yksi mittari sijoitustoiminnassa.

  Enemmän kuin osinkotulojen kasvattamista olen miettinyt sitä, että miten saisi enemmän epäsäännöllisiä tuloja normaalien kuukausitulojen lisäksi. Nyt kesäkuussa maksetaan lomarahat, joulukuussa veronpalautus (ei ehkä varsinaisesti tulonlähde, mutta mukava piristysruiske kuitenkin), keväällä osingot ja alkukesästä S-osuusmaksujen korot. Lähes jokaiselle kuukaudelle olisi hienoa keksiä jokin extratulo. Oletko itse keksinyt jonkun tällaisen extran, joka on kohtuullisen helposti toteutettavissa? Lisätyötä en varsinasesti tarkoita. Siihen ei tunnu olevan riittävästi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut osakkeet maksavat kuukausittain osinkoja. Kohtuu helposti toteutettavissa. Katso esimerkiksi Realty Income Corp (NYSE:O):
   https://www.google.com/finance?q=NYSE%3AO&ei=1G1sU_CWCMaqwAOxuYDoAg

   Toinen selvä vaihtoehto on mielestäni sijoitusasunto, joka tuottaa joka kuukausi vuokratuloa. Alussa toki suuri osa vuokrasta ellei enemmänkin menee lyhennykseen.

   Poista
  2. Alla vastaukseni, mutta se vielä piti lisätä, että sinun blogisi vaikutti vieraalta, en ole tainnut siihen ennen törmätä. Nyt tutustun siihen.

   Poista
 3. Olen joitakin Dividend-blogeja seurannut, mutta vielä en ole uskaltanut hypätä siihen kelkkaan. Edes mulla ei ole vielä pokka riittänyt lähteä ostamaan niitä kuin sikaa säkissä, eikä perehtymiseen ole ollut riittävää kiinnostusta. Yhdysvaltalaiset osakkeet ovat kyllä olleet suunnitelmissa ja nythän Nordnetillä on tarjous toukokuussa liittyen jalkapallon mm-kisoihin. Jos joku kirjoittaa noista yrityksistä, niin voisin johonkin niistä päätyäkin. Sulo Vilen nostaa päätää... Nyt kun halvoilla kuluilla saa, sen on pakko olla hyvää...

  Sijoitusasuntojen tuotot mielsin tuossa normaaleiksi kuukausituloiksi. Ajattelin tuossa jotakin kerran kaksi vuodessa erääntyviä tuloja. Muutama oli mielessäkin, mutta niiden toteuttaminen on vain aavistuksen hankalaa, esim pellon vuokra, joka yleensä erääntyy kerran vuodessa syksyllä, metsänhakkuutulot, jotka harvoin on vuosittaisia, mutta kuitenkin tuo mukavan piristysruiskeen, kun niitä joskus tulee. Ilman pelto/metsäomistusta noi on vaan todella vaikea toteuttaa...

  VastaaPoista
 4. Ihan ok aloitus minusta ja muutenkin sinulla on kiva blogi jota olen jo hetken seurannut. Olen aloittamassa binäärioptiokaupankäynnin, siinä luvataan suuria voittoja ja nopeasti. Oletko itse kokeillut?

  T: Salli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tuollaisesta edes kuullut. Suuret voitot nopeasti ovat kaikkien toiveissa, mutta yleensä ne jäävätkin toiveiksi.

   Poista