tiistai 4. maaliskuuta 2014

Budjetti 3-12/2014

Viimeiset palkalliset lomapäivät on pian vietetty ja pudotus kotihoidontuelle alkaa muutaman päivän päästä. Tulot siis romahtavat ja nyt on viimeinkin otettava itseä niskasta kiinni ja laadittava budjetti loppuvuodelle. Mitenkään erityisen tiukalle en halua budjettia vetää, mutta tässäkin voi olla haastetta riittävästi, jotta se pitäisi seuraavat 10 kuukautta. Tarkoituksena on jatkossa seurata, miten pysyn budjetissani ja osoittautuuko se liian haastavaksi.

Tulot:
kotihoidontuki        n. 300 euroa
lapsilisät                    366 euroa
vuokratulo                 724 euroa                  tulot yhteensä 1 390 euroa

Kiinteät ja pakolliset menot:
1. asuntolaina             250 euroa
2. asuntolaina             450 euroa
yhtiövastike                287 euroa
yhtiövastike                190 euroa
ruokaan                     300 euroa                  menot yhteensä 1 477 euroa

Tulot eivät siis riitä kattamaan edes ns. kiinteitä menoja, vaan ne syövät säästöjä 87 euroa kuukaudessa. Näitä menoja voisi toki pienentää siten, että ottaisi lyhennysvapaata, mutta siihen en halua lähteä, vaan tarkoituksena on lyhentää lainoja ihan normaalisti.

Näiden em. menojen lisäksi maksettavaksi tulee ainakin puhelinlasku, käyttämäni auton kulut ja polttoaineet, osa perheen vakuutusmaksuista, lasten vaatteet, sukulaisilleni mahdollisesti annettavat lahjat, kaikki omat henkilökohtaiset menoni. Näihin kuluihin olen ajatellut varata 520 euroa kuukaudessa. Mikäli kuukaudessa tarvitsen lisää rahaa, pitää sitä yrittää ansaita lisätöillä tai kirpparilta. Luottokortin saldo on tällä hetkellä 0 ja tarkoituksena on pitää se nollilla jatkossakin.

Hahmottelin vähän miten tuon 520 euroa tulen käyttämään.:

puhelinkulut                 40 euroa
bensa+auto                120 euroa
muut laskut                 170 euroa
lapset                         100 euroa
muut                             90 euroa    

Lisäkuluja vuoden mitaan tulee varmasti. Tällä hetkellä näköpiirissä on uuden asunnon kalustaminen. Tällä budjetilla kalustukseen ei suuria rahoja ole käytettävissä. Toinen suurehko rahareikä on matkailu. Tälle vuodelle on suunnitelmissa vielä ainakin yksi pidennetty viikonloppu Tukholmassa, kesälomareissu kaveriperheen kanssa (kohde vielä auki, ehkä Gotlanti) ja Kanarian seikkailu loppuvuonna. Huhtikuussa oli tarkoitus mennä perheen kesken Lappiin, mutta säästäväisyyspuuskassa päätin jäädä lasten kanssa kotiin. Yritän budjetissani säästää käyttörahat lomareissuille, mutta matkat täytynee maksaa säästöistä ohi budjetin.

Jatkossa seuraan siis sitä, miten 520 euron budjetti pitää ja riittääkö se minulle, vai alkaako luottokortin saldo kasvaa.

2 kommenttia:

  1. Hei,

    aika tiukkaan olet laatinut budjetin. Olen itse huomannut että lomailu tulee aina yllättävän kalliiksi!

    VastaaPoista
  2. Tiukkaa tekee todella. Kuukautta vielä hetken jäljellä, mutta tietenkin budjetti on jo ylittynyt. Ruokaan vaan menee liikaa rahaa. 300 euroa ei ole riittänyt mihinkään.

    VastaaPoista