lauantai 4. tammikuuta 2014

3 kk:n tavoitteiden seuranta osa I

Ensimmäinen kuukausi tavoitteiden saavuttamisessa on nyt takana ja ryhtiliike on paikallaan.

1. Tavoite: 700 euroa kuukaudessa säästöön
Joulukuussa en jaksanut juurikaan panostaa säästämiseen ja rahaa valui sormien välistä maailmalle. Jo ennen laskelmien tekemistä tiesin, että tavoitteesta jäädään. Tämän johdosta päätin vähän muuttaa säästöjen laskutapaa ja otin tällä kertaa huomioon myös rahastoissa ja osakkeissa olevat varat. Aikaisemmin olen siis laskenut vain tilillä olevat varat ja tehnyt niihin korjauksia tekemieni sijoitusten huomioimiseksi. Tällä kertaa laskin tilinsaldoihin lisäksi rahastoissa ja osakkeissa olevat varat, osittain siksi, että turhaa tuo saldojen oikaisu on kun näiden arvopaperien osalta on saatavissa tarkat arvot ja ne on kuitenkin helposti muutettavissa käteiseksi. Toinen (ehkä jopa suurempi syy) peruste tälle laskutavan muutokselle oli se, että osakekurssit on nyt ollut vähän nousussa, joten en jäisi niin kauas tavoitteesta (hyöty joitakin euroa).

Tavoite ei myöskään karannut ihan käsistä, koska onnistuin myymään kaksostenrattaat ja sain tehtyä myös "lisätyötä". Lisätyön tekeminen ja ansioiden kasvattaminen on nyt ollut pop täällä blogimaailmassa, joten siitä sain itsekin ideaa ja lisäinnostusta. Näiden yhteisvaikutus kuukausituloihin oli joulukuussa huikeat 800 euroa, joten tällä sain kirin kovasti tavoitetta kiinni holtittomasta rahankäytöstä huolimatta.

Säästöön sain siitä nyt ensimmäisen kuukauden aikana 511 euroa. Tulevien kuukausien tavoitteeksi tulee siten n. 800 euroa kuukaudessa. Siinä on jo tavoitetta kerrakseen. Lisätuloja pitää jatkossakin saada, jotta tavoite täyttyy. Toisaalta en ole vielä erikseen laskenut sitä, kuinka paljon enemmän saan helmikuussa tuloja, kun vanhempainvapaakorvauksen sijasta saan lomapalkkaa. Tällä toivottavasti kiritään tavoite tulevaisuudessa umpeen.

2. Tavoite: kirppismyynnillä 70 euroa kuukaudessa
Joulutohinassa meni viime kuukausi ja vasta nyt olen aloittanut tätä projektia. Joitakin euroja on jo tullut, mutta ensi viikolla pitää aloittaa tosissaan, jotta tavoite ei karkaa käsistä.

3. Tavoite: tammikuuksi jokin erikoiskohde/säästömuoto tai muu vastaava, on jäänyt keksimättä. Jos joku keksii hyvän, niin ainahan on helmikuu.

4. Rahastoihin ja ETF:iin perehtyminen on vielä lähes aloittamatta. S-rahastot toki, mutta niitä ei taideta laskea.

Tehtävää siis vielä riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti