lauantai 19. lokakuuta 2013

Pääsenkö tavoitteeseen?

Asetin itselleni syyskuussa tavoitteeksi säästää seuraavan kolmen kuukauden aikana 1500 euroa. Nyt on tuosta kolmesta kuukaudesta kulunut jo puolet ja tavoitteeseen on yhä matkaa.

Hankin itselleni S-kaupan osuusmaksuja 735 euron arvosta. Mikäli lasken tämän hankinnan kuluksi, niin tavoitteeseen pääseminen tulee olemaan hyvin haasteellista. Itse kuitenkin ajattelen niin, että kyseessä ei ole kulutusta, vaan määräaikaiseen tiliin verratava "sijoitus", jossa rahat ovat säästössä ja turvassa kulutukselta. Lisään siis rahavaroihin laskennallisesti nuo s-osuudet, kun arvioin sitä pääsenkö tavoitteeseeni. Sijoitus tosin ei sittenkään taida olla niin kovin hyvä, jos veromuutokset menevät läpi. Muutosehdotuksen mukaan osuusmaksun koron verottomuus tippuisi 1500 eurosta 100 euroon. http://www.veronmaksajat.fi/fi-FI/medialle/u/uutiset/ministerio-esittaa-kovia-veronkiristyksia-tuottajien-osuuskunnille

Tavoitteen asettamisen yhteydessä arvioin tulevia kuluja siten, että tulen hankkimaan keskimmäiselle lapselle talvihaalarin. Ostin tämän haalarin pari viikkoa sitten ja nyt haalari on ollut käytössäkin. Lisähankintoja tälle kolme kuukaudelle tulee vielä talvikengät ainakin esikoiselle ja varmaan vielä lenkkaritkin, vähän keleistä riippuen. Näitä kenkiä tarvitaan varmaankin tässä aika piankin, joten joulupukkin tuloon ei voida odottaa.

Joululahjojen hankinta ei ole edennyt vielä mitenkään. Jäänee siis marraskuulle. Sukkien kutominenkaan ei ole edistynyt, joten niidenkin kanssa tulee kiirettä. Koska tavaraa tuntuu olevan kaikissa lapsiperheissä ihan riittämiin, olen ajatellut, että tänä vuonna pukki tuo meidän perheeltä jotakin muuta kuin tavaraa (sukkien lisäksi tietenkin). Taitaa keväällä olla kaveriperheille luvassa teatteria, elokuvia, luistelua, ratsastusta, uimistä ym. meidän perheen kanssa. Toivottavasti on mieleen heillekin.

Mutta nyt sitten tavoitteen rahalliseen tilanteeseen. Laskin äsken rahavarani suurin toivein, olenhan elänyt varsin mallikkaasti ja mikä sitten olikaan tulos. Varmaan jo arvaattekin... Rahaa tileillä on tällä hetkellä 466 euroa v ä h e m m ä n kuin tuolloin syyskuun alussa. Tietenkään tilanne ei vaikuta kovin lupaavalta. Ainoa selitys jonka keksin tälle on, että viimeksi laskin rahavarat syyskuun alussa, jolloin tilit näyttivät paremmalta, koska elokuun tuloja en ollut vielä ehtinyt kovasti käyttää. Mulle tulee siis tulot suurimmaksi osaksi kuun lopulla ja ihan kuun ensimmäisinä päivinä. Nyt tuloja ei ole taas tullut muutamaan viikkoon ja syyskuun tulot alkavat olla käytettyinä. Tilanteeseen tulee korjausta jo ensi viikon perjantaina. Ehkä tästä siis vielä noustaan. Pitänee laskea tilanne uudestaan marraskuun alussa, jotta laskelma olisi paremmin vertailukelpoinen.

2 kommenttia:

  1. täyty ihan käydä katsomassa tuota verosuunnitelmaa. ymmärsin Veronmaksajien sivuilta että mahdollinen muutos ei koskisi s-ryhmää. ja sitäpaitsi kun sulla on osuuksia 735€:lla niin vuosittainen tuottohan jää alle sataseen joten veroa ei mene, ellei sulla sitten ole tuottoja muiltakin osuuskunnilta kuin S-ryhmästä.

    VastaaPoista
  2. Joo, alle sataseen jää, joten ei koskettane mua. Jotenkin tuntuu erikoiselta, että S-ryhmä rajattaisiin ulkopuolelle. Tuossa kyllä sanotaan, että ei koske S-ryhmää, mutta tarkoitetaanko sillä vain sitä, että yhden osuuskaupan maksama korko ei ole koskaan yli 100 euroa. Ei tuosta vielä ihan lopullista selkoa ota, että mistä on kyse.

    VastaaPoista