maanantai 30. syyskuuta 2013

S-junaan mukaan minäkin

Olen jo muutaman vuoden harkinnut liittymistä S-ryhmän osuuskauppoihin asiakasomistajaksi, osuuskauppojen maksamien korkojen vuoksi. Asiasta on käyty keskustelua jo vuosia Kauppalehden keskustelupalstalla ja sitä olen seurannut muutaman vuoden ajan. Asia on vaikuttanut jotenkin liian erikoiselta, että en ole saanut aikaiseksi mennä S-pankkiin liittymisiä hankkimaan. Vieläkään en taida kehdata kasvotusten kenellekään kertoa, että tällaisen liikkeen olen nyt tehnyt.

Finanssihai ja  Kitupiikki vuorotteluvapaalla nostivat taas blogeissaan esiin tämän aiheen ja siitä sitten viimeinkin sain viimeisen kimmokkeen liittymiseen. Kävin Sokoksen S-pankissa liittymässä seuraavien osuuskauppojen asiakasomistajaksi.
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Pohjois-Karjalan Osuuskauppa
Etelä-Karjalan Osuuskauppa
Osuuskauppa Hämeenmaa
Osuuskauppa Suur-Savo
Osuuskauppa Varuboden-Osla
Turun Osuuskauppa
Helsingin Osuuskauppa
Aikaa tähän liittymiseen meni lähes puolituntia ja tilin saldo väheni 735 eurolla. Kysyin virkailijalta, että onko tämä mitenkäkin yleistä ja hän sanoi, että ei ihan harvinaistakaan. Aina välillä kuulemma tulee asiakas, joka haluaa liittyä samalla kertaa useisiin osuuskauppoihin. Hän osasi myös heti itsekin sanoa, että kannattaa antaa mainospostin tulla nyt jonkun aikaa ja tehdä postituskielto vasta sen jälkeen, jos osuuskunnat kuitenkin lähettävät joitakin liittymislahjoja esim. alennuskuponkeja.

Osuusmaksun korkoa maksoi tänä vuonna useampikin osuuskauppa, joten ehkä liittyminen saa osaltani jatkoa tulevaisuudessa. Vaikka itse olen aika epäilevällä kannalle, että mahtaako tuota osuusmaksun korkoa enää montaakaan vuotta saada. Taloustilanne tuntuu sellaiselta, että kaikesta nipistetään ja tuntuu, että tämä koron maksu on sellainen, josta tullaan vähentämään. Suurimmalle osallehan osuusmaksun maksaneista tämä on vain yllättävä ja ilahduttava maksu, jolla ei ole sen summan pienuuden vuoksi juurikaan merkitystä. Ja vain meille multiliittyjille tuo korko on liittymisen ainoa tavoite.

1 kommentti:

  1. S- ja OP-bonukset kenties verotettaviksi http://t.co/cZlGMsS2Rv

    VastaaPoista