lauantai 18. tammikuuta 2020

Kuukausisäästäminen jatkuu tänäkin vuonna

Viime kesänä tarkastelin salkkuni hajautusta ja jo silloin päätin, että vuodenvaihteen jälkeen siirtyy painopiste Pohjois-Amerikasta muualle maapalloa. Syksyllä säästin taas tuohon SXR8 (IShares Core S&P 500) etfään 6/2019-12/2019, mutta nyt on aika muuttaa suunnitelmaa kevääksi.

ETF-säästäminen jatkuu nyt laajemmin siten, että säästösuunnitelmassa on mukana IS3N (Em Imi), EUNL (World), EUNN (Japani) ja EUNK (Europe). Näihin on tarkoitus kuukausittain säästää n. 260 euroa. Kumpaankin Handelsbankkenin indeksirahastoon - HB Usa ja Europe - 60 euroa ja kuhunkin superrahastoon 20 euroa.

Samalla kuukausisäästämisen tarkoituksena on muokata salkkua kohti kustannustehokasta ja hajautettua indeksisäästämistä. Tarkoituksenani on, että yli puolet salkustani olisi hajautettu näiden indeksirahastojen kautta ja pienempi osuus olisi sitten yksittäin valittuja osakkeita. Samalla tosin ei osinkojen määrä juurikaan lisäänny, mikä kyllä vähän harmittaa, joten yksittäisiä osakeostoja tapahtunee edellä mainitusta suunnitelmastani huolimatta.

Tällä hetkellä osakkeet vastaan indeksit -taistelu menee osakkeiden johdolla 56 v. 44.
Pohjois-Amerikan osuus salkusta on nyt saavuttanut Suomen ja tilanne on 40 % ja 40 %. Eurooppa on seuraavana 14 %:lla ja muut maat ovat 4 %:ssa. Japani on hännänhuippuna 1%:lla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti