sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Vararahastoa kerryttämään

Hoitovapaan aikana kaikki käteistilini tyhjenivät vauhdilla. Nyt kun palkkatyön ihanuus on alkanut, on aika säästää takaisin näitä säästöjä. Kuten aikaisemmin kirjoitin oli minulla säästötilillä n. 20 000 euroa ennen äitiyslomalle jäämistä. Enää tarkoitukseni ei ole säästää näin suurta summaa säästötilille, mutta haluan, että tilillä kuitenkin olisi n. kolmen kuukauden nettopalkkaani vastaava summa. Opiskellessani haaveilin 7 000 euron säästöstä ja tämä summa tuntuu vieläkin hyvältä. Siihen aion tähdätä.

Hoitovapaalla tilille tuli kuukaudessa muutamia satasia, mutta nyt palkkanauha kertoi, että kuukausittain tilille tulee n. 2350 euroa. Tilille tulee siis ihan kohtuulliseksi katsomani summa. Tämä pitiäsi riittää niin elämiseen kuin säästämiseenkin. Kuluni tulevat väkisinkin kasvamaan entisestä, koska mieheni jää vuorostaan kotiin lasten kanssa. Hän maksaa toki jatkossakin omat menonsa ja osan yhteisistä menoista, mutta nyt on minun vuoroni osallistua yhteisiin kuluihin suuremmalla summalla. Vielä minulla ei ole tarkkaa näkemystä siitä miten paljon saan jatkossa säästöön.

Tavoitteeni on säästää vararahasto kahden vuoden aikana. Tämän vuoden tavoite on siis 3.500 euroa ja vuonna 2016 loput. Helmikuun palkasta laitoin syrjään säästötilille 300 euroa ja tilin saldo on nyt 303.50 euroa. Joulukuussa tilillä on toivottavasti tuo 3.500 euroa. Se olkoon tavoitteeni.

Vararahaston lisäksi toivon toki saavani säästöön enemmänkin. Nordnetin kautta on tarkoitus jatkaa sijoittamista ja viime vuonna ottamaani asuntolainaa toivon lyhentäväni maksusuunnitelmaa enemmän.

2 kommenttia:

  1. Kiitos! Sitä tarvitaan. Pitkästä bloggaustauosta huolimatta olen käynyt lukemassa aktiivisesti teidän muiden kirjoituksia. Hienoa, että sinäkin olet jatkanut, vaikka vuorotteluvapaa onkin jo päättynyt.

    VastaaPoista