tiistai 10. syyskuuta 2019

Elokuun menot

Tarkoituksena on vuoden ajan kuukausittain julkaista menoni, jotta itse pysyn niistä perillä ja ehkä samalla ne pysyvät kurissakin. Menot ovat omia kulujani, eikä niissä ole puolisoni maksamia kuluja mukana. Meillä on 3 lasta.

Asuntolaina 418,12 euroa lyhennystä ja korkoa 56,72 euroa
Sähkö 35,21 euroa
Kiinteistövero 96,46 euroa
Tässä kuussa erääntyi kiinteistövero. Voi olla, että se olisi alunperin erääntynyt vasta syykuun puolella, mutta maksoin sen tuossa elokuun lopulla pois.

Bensa 153,11 euroa
Autoon ei tässä kuussa kohdistunut muita maksuja kuin vain tuo polttoaine. Ja tämän vuoden ennätyksellisen suuret kulut. Ei ehkä viime kuukaudesta eroa montaa euroa, mutta nouseva trendi tuntuu olevan.

Ruokakauppaan 351,53 euroa
Ravintolaan 116,10 euroa
Lounasruokailu 0,00 euroa
Ruokakauppaostoksia en jaksa enää erikseen laskea. Laitan 300 euroa yhteiselle ruokatilille kuukausittain ja vain tämän merkkaan menoksi riippumatta siitä, kuinka paljon sitä on kulunut. Tämän lisäksi olen kolme kertaa maksanut kassalla omalta tililtä.
Ravintolareissuja tulikin ehkä kesälomasta johtuen tavallista enemmän, tai sitten kesäloma on vain tekosyy asialle. Hesessä käytiin kolme kertaa, kiinalaista ruokaa syötiin kerran ja sitten Shelliltä ja Ikeasta haettiin jäätelöä. Jatkossa sitten roskaruokailut on saatava taas normiarjen tasolle, jotta kyse ei ole jokaviikkoisesta herkuttelusta.
Lounasruokailuun ei näennäisesti kulunut mitään. Käytin kuitenkin viime kuussa ladattua ePassirahaa ja olen tuonut eväitä töihin. Tässä siis kuukauden onnistuminen!

Lasten vaatteet 182,55 euroa
Lasten harrastukset 775,78 euroa
Hoitomaksu - euroa
Ja jo pomppasi.... Heinäkuussa kukaan lapsista ei ollut hoidossa, joten hoitomaksua ei tässä kuussa tullut maksettavaksi. Vaatteita on ostettu Stadiumilta, H&M:ltä, Kapphallista talvihaalari keskimmäiselle tytölle (90 euroa) ja vielä jotain muutakin.
Harrastusmaksut pompsahtivat ihan uusille lukemille. Ratsastus on nyt jäänyt tyttöjen harrastukseksi pysyvästi ja siihen saa hyvin palamaan rahaa. Harrastusmaksuissa on 5 ratsastustuntia sekä 10-kortti ja näihin kului rahaa yhteensä 420 euroa. Sitten hankin toiselle tytöistä ratsastuskypärän, joka tosin oli myös synttärilahja. Poika sai puolestaan jääkiekkovarusteita ja jalkapalloon ulkoilutakin ja pitkähihaisen seuran puseron. Pianotunnitkin alkoivat kesätauon jälkeen (95 euroa).

Puhelimet ja Netflix 61,44 euroa
Lahjat, lelut ym. 60,01 euroa (Glitteristä korvikset keskimmäiselle, pari kaverilahjaa, marsulle valjaat ulkoilutusta varten ja onnittelukortteja ja lahjapaperia)
Apteekki 6,10 euroa (marsun haavan hoitoon tarvikkeita)
Kodinhankinnat 97,41 euroa (suurin osa mennyt Tokmannille, mutta en tarkkaan muista mitä sieltä on näin kallista ostettu....)
Omat hankinnat 31 euroa (Granitista kalenteri ja Tigerin lukulasit)
Muut kulut 645,28 euroa, josta marsun lääkärikuluihin 540,39 euroa ja muut parkkimaksuja, jäätelöautolla vierailu ja valokuvien tilausmaksu.
Marsulla havaittiin vatsassa kasvain ja sitä käytiin näyttämässä parillekin eri lääkärille. Kasvain päätettiin leikata, mutta leikkauksen jälkeen haava ei parantunut kunnolla ja valitettavasti jouduimme luopumaan marsusta. Suru oli kova, mutta mitään ei ollut tehtävissä.


Menot yhteensä 3086,85 euroa

3 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Ihan mielenkiinnosta. Olet laskenut menot erittäin hyvin ja tarkasti, mutta kai teet myös ynnäyksen käytettävissä oleviin tuloihin ja katsot jääkö tulos plussalle vai miinukselle? Tuloja kun et kirjaa ainakaan näin julkisesti niin itselleni tuo viivan alle tuleva tulos jää hämäräksi ja osa seurantaprojektin tuloksesta pimentoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun on huomattavasti vaikeampaa julkistaa tulojani kuin menojani. Omissa laskelmissa tulot on laskettu yhtä tarkasti kuin menotkin ja mielenkiinnosta olen laskenut myös säästöprosenttiani niin lainan lyhennyksen kanssa kuin ilmankin.

      Sijoituksiin siirtyy automaattisesti kuukausittain, vaikka yhtenä kuukautena menot olivatkin tuloja suuremmat. Luottokortilla sitten siirtelin osan maksuista vasta seuraavalle kuukaudelle, vaikka ne kirjasinkin sen kuukauden menoksi, jolloin hankinnan luottokortilla tein.

      Käytännössä käteistä ei ole juurikaan tänä vuonna kertynyt tileille, kuten ei aikaisempinakaan vuosina. Ennen tilipäivää rahat onkin ollut aika piukassa ja tästä syystä olen joitakin maksuja maksanut jo ennen niiden eräpäivää, jos riskinä on ollut rahojen kuluminen sitä ennen.

      Poista