sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Seuraavat 3 kk:n tavoitteet

Tavoitteita on vihdoin aika asettaa ajalle 4.12.-4.3.

1. tavoite: säästöön 700 euroa kuukaudessa eli yhteensä 2 100 euroa
Tämä tavoite on haasteellinen, mutta toivottavasti ei mahdoton. Seuraavan kolmen kuukauden aikana saan sekä vanhempainvapaakorvausta että lomapalkkaa helmi- ja maaliskuulta. Palkka on vähän isompi kuin korvaus, joten tämä on positiivinen muutos.

Negatiivisia asioita sitten riittää sitäkin enemmän. Joululahjojen osto jäi yrityksestä huolimatta joulukuulle, joten nyt on rahaa tällä viikolla palanut ihan runsaasti. Veronpalautuksia ei valitettavasti makseta enää uudelleen. Vuokralaiset ilmoittivat eilen muuttavansa pois ja uusi vuokralainen pitäisi metsästää jostakin tai vaihtoehtoisesti miettiä asunnon myyntiä. Etelän matkasta on vielä yli puolet maksamatta ja maaliskuussa on tarkoitus lähteä perheen kesken lappiin. Tavoitten saavuttamiseksi joutuu siis oikeasti taistelemaan.

Mielessä on kuitenkin sekin, että tuon maaliskuun jälkeen tulot tippuvat kotihoidontuelle, joten silloin alkaa todellinen pennin venytys. Tämä seuraava kolme kuukautta on harjoitusta tuohon ja siksi tavoite voisi olla vielä isompikin. Toisaalta sitten tavoite jää varmuudella saavuttamatta ja siksi motivaatiokin voisi heiketä.

2. tavoite: myy kirppiksellä tavaroita vähintään 210 euron edestä (70€/kk). Joululahjoja varten aloitin tuon nettikirppiksen käytön ja nyt sitä olisi tarkoitus jatkaa. Joululahjoja varten sain kerättyä yhteensä 180 euroa ja nyt tuo olisi tarkoitus uusia. Parhaat ja helpoiten myytävät tavarat olen jo myynyt, joten nyt joutunee puristamaan enemmän, että tuon summan saa kokoon. Mitä enemmän onnistun myymään niin sitä helpommin 1. tavoitekin täyttyy. Tähän tavoitteeseen voisin asettaa sellaisen varauksen, että mikäli onnistun myymään kaksostenrattaat pois, niin tästä kaupasta saatavaa hintaa ei huomioida tässä tavoitteessa, koska tavoite täyttyisi samantien.

3. tavoite: "tipaton tammikuu"
Koska meillä on pieniä lapsia ja olen vuorotellen ollut joko raskaana tai imettänyt, niin olen jo viimeiset viisi vuotta ollut tipattomasti, mutta nyt olisi aika tammikuulle keksiä joku oma projekti. Helpoin voisi olla herkkujen karsiminen ja rahan säästäminen herkuista, mutta jotakin mielikuvituksellisempaa olisi kiva keksiä, vaikka tuon herkuttomuuden lisäksi. Onneksi tässä on vielä hetki aikaa.

4. tavoite: rahastoihin ja ETF:iin perehtyminen
Tämän tavoitteen mittaaminen voi olla haasteellista, mutta jonkin näköinen rahastosuunnitelma pitäisi laatia. Pitää laatia suunnitelma siitä, miten tulevaisuudessa (viimeistään töihin palauttua) tulee kuukausittain alkaa säästämään rahastoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti