lauantai 28. joulukuuta 2013

Luopumisen vaikeus

Tein suunnitelman, että luovun Nordean kautta säilyttämistäni osakkeista ja ostan ne sitten uudelleen Nordnetin kautta. Olen nyt tehnyt hankinnat Nordnetiin ja nyt olisi tarkoituksena myydä kaksi pientä erää osakkeita vuodenvaihteen kummallakin puolella. Tämä siksi, että osakkeet ovat voitolla, (tosin Neste Oil ei enää niin hyvin kuin suunnitelman tekovaiheessa) ja tarkoituksena olisi hyötyä siitä, ettei joudu maksamaan veroja. Ongelma vaan on, että olen todella huono luopumaan mistään.

Säästötilille kertyvät rahat ovat toinen, josta en halua luopua. Minun tulee paljon helpommin maksettua luottokortilla, kun käytettyä säästettyä rahaa. Se on jo saavutettu etu, eikä siitä siksi voi luopua. Sama nyt näiden osakkeiden kanssa. Olen vitkutellut tämän kanssa ja enää olisi pari päivää aikaa tehdä siirto, mutta en vaan saa tehtyä sitä.

Pitäisiköhän sittenkin vaan siirtää osakkeet suoraan Nordnettiin ja unohtaa se myyminen? Säästötilille en sitä rahaa haluaisi enää haluaisi, vaan tarkoituksena olisi sijoittaa ne jonnekin. Toisaalta olen nyt ostanut tavanomaista enemmän osakkeita, ja koska tämä ei nyt ole välttämättä paras hetki ostaa, niin ehkä ostot ovat nyt vähäksi aikaa tehty. Ehkä sitten vuoden päästä tai kesällä seuraavaksi, mikäli intoa ja rahaa silloin riittää.

Siirränkö vai myynkö, siirränkö vai myynkö. Vielä pari päivää aikaa tätä miettiä ja sitten onkin jo liian myöhäistä tämän vuoden osalta.

4 kommenttia:

 1. Oman kokemukseni mukaan vähemmän työlästä on myydä osakkeet ja perustaa salkku uudelleen kuin siirrättää ne toiselle välittäjälle. Ainakin jos takana on pitkä ja monipolvinen omistushistoria. FIFA-menettelyn mukainen veroilmoituksen perkaaminen manuaalisesti on aika hikistä hommaa. Viime vuonna sain tosin tästä parin päivän työstä monen tonnin tuntipalkan.

  VastaaPoista
 2. Eli myyntiin menee. Tosin vitkuttelu ratkaisi ongelman. Pörssi olikin eilen kiinni, joten viime hetkelle jättäminen teki ratkaisun puolestani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistutan Seligsoni Phoebus-rahaston rahastonhoitajan Anders Oldenburgin viisaasta huomautuksesta, että sijoitusta hoidetaan kuin metsää. Ei ole kiire myydä nyt, voi odottaa vaikkapa neöljä vuotta.

   http://www.seligson.fi/phoebus/blogi/

   Miksi pitäisi myydä aiemmasta tilinpitopankista mitään? Tuskin se kuukausimaksu niin korkea on, etteikö voisi jättää nykyisiä imistuksia pesämunaksi?
   Näin tekisin itse. (Salkut Nordnetissa, Seligsonissa ja Saxobankissa.)

   Poista
  2. Olet kyllä oikeassa 1,76 euroa kuussa ei vielä mua konkurssiin, vaikka sitä maksaisin vielä jokusen vuoden. Tuon säästön saa varmaan aikaiseksi melko helposti muualtakin.

   Poista