perjantai 15. marraskuuta 2013

Joululahjojen budjetti

Kuten Kitupiikki vuorotteluvapaalla kommentissaan ehdotti olen nyt laatinut budjettia joululahjoille. Tavoitebudjetti, johon haluaisin pyrkiä on, 20 euroa/lahja, eli yhteensä 15 x 20 euroa, eli 300 euroa yhteensä. Siinä on minusta jo ihan kohtuullisesti satsattu joululahjoihin.  Joku blogissaan taisi kirjoittaa, että joululahjoihin arvioidaan tänä vuonna perheiltä menevän noin 400 euroa. Mä siis pääsisin tuon keskiverron alle tuolla budjetilla. Tiukkaa se kuitenkin tekee.

Tämä budjetissa pysyminen vaikeutui heti, kun ensimmäinen kummilapsi kertoi joululahjatoiveensa; Marimekon kylpytakki. En ihan heti netistä surffailemalla löytänyt lasten kylpytakkia, mutta varmaan senkin hinta sinne 100 euroon nousee. Ei siis edesauta mitenkään tuota budjetissa pysymistä, vaan muut joutuisivat tyytymään aika tavalla vaatimattomampiin lahjoihin. Kunnes keksin itselleni pienen porkkanan, jolla pysyn budjetissa siten, että kuukauden tuloista jotakin säästyykin ja kuitenkin voin ostaa joululahjat tänäkin vuonna ilman sen suurempia hintalappuihin katsomista.

Kaikki muut ovat tämän idean saaneet ja toteuttaneet jo kauan sitten. Jokaisessa säästämiseen keskittyvässä blogissa on tästä ainakin muutama kirjoitus. Mä en vaan ole siihen jaksanut ennen panostaa, mutta ehkä tämä joulusesonki saa minutkin toimimaan. Huuto.net, tori.fi, keltainen pörssi, mitä niitä nyt on, joissa omat tavarat vaihtuvat rahaksi. Ei sieltä ehkä suuria summia saa, mutta varmasti kuorutetta tuohon joululahjabudjettiin.

Myyntiin lähti leluja, rattaita, äitiystarvikkeita, lahjakortti jne. Vähitellen tavara vaihtaa omistajaa ja erityinen kiitos siitä, että se tavara vähenee täällä kaaoksessa. Nyt saldo myynneistä on jo 99 euroa. Toivottavasti pian päästään kolminumeroiseen lukuun.

2 kommenttia:

  1. Voithan sä myös katsoa tori.fi / huuto.net -akselilta löytyykö tuota kylpytakkia jos meinaat toiveet toteuttaa. Huuto.netissä on ainakin tosi söpö 100cm pinkki marimekko 6€:lla. Ei paha hinta, lähempänä käyttöarvoa kuin joku sadan euron summa kylpytakista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. ja eiköhän joku muukin kuin Marimekko voisi kuitenkin käydä.

      Poista