maanantai 2. maaliskuuta 2015

Maaliskuun säästötilanne

Maaliskuun ensimmäinen päivä olkoon lähtötasoni tämän vuoden säästämisessä. Normaalin kuukausipalkan sain jo helmikuussa ja siitä sain säästöönkin jo siirrettyä. Vanhoja "rästejä" (mm. aikaisemmin mainitsemani Visa-lasku) on kuitenkin ollut hoidettavana sen verran, ettei helmikuu ollut vielä normikuukausi. Maaliskuu on jo normaalimpi ja toivottavasti huhtikuussa osaan jo paremmin ennakoida tuloja ja menoja.

Nyt tileillä on varoja yhteensä 1 823,16 euroa. Tästä siis lähdetään säästämään. Varat jakautuvat usealle tilille, joilla jokaisella on joitakin hiluja. Säästötilillä on palkkapäivänä sinne siirretyt 300 euroa. Nordnetin tilille siistin kuukausisäästämistä varten 400 euroa. Loput 1 100 euroa ovat eri käyttötileilläni ja niiden on tarkoitus riittää seuraavaan palkkapäivään, joka on ensi viikon perjantaina. Ja kyllähän ne riittävät, vaikka pelkästään yhtiövastikkeita maksan tällä viikolla noin 700 euron edestä.

Osakesalkkuni suuruus oli eilen yhteensä 10 967,08 euroa. Tämä summa sisältää Nordeassa säilytyksessä olevat Neste Oilin ja Huhtamäen osakkeet (yht 2 360€), Osuuspankin pienet rahasto-osuudet ja sijoitusvakuutuksen, Nordnetin osakkeet ja rahasto-osuudet (yht. 6 539€), S-pankin rahasto-osuuden (naurettavat 122€) ja työnantajan ottaman ryhmäeläkevakuutuksen (tai mikä sen nimi mahtaakaan olla.) Tässä osakesalkussa ei ole muisteltu S-osuusmaksuja, joita joskus hankin. Niistä nautitaan vain vuosittain maksettavat osuusmaksut. Tavoitteita ja suunnitelmia osakesalkun kasvattamiseen toki on, mutta niistä ehkä myöhemmin. Nyt iloitaan vaan pörssin noususta, joka on ollut viime päivinä huimaa. Osakesalkun arvo on kasvanut vajaassa kuukaudessa reilu 600 euroa ilman lisäpääoman sijoittamista.

Säästötilannetta ajattelin jatkossa kartoittaa kolmen kuukauden välein. Seuraava kerta on siis kesäkuun alussa. Toivottavasti tällöin säästötilin saldo on nelinumeroinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti