maanantai 23. helmikuuta 2015

Ruokakaupan kautta kotiin. Mutta minkä kaupan valitsen?

Käyn päivittäin töissä kaupungissa, josta löytyy niin Prisma, Citymarket, pienempiä S- ja K-kauppoja sekä Lidl. Säästäjän valinta on periaatteessa helppo. Auton nokka pitää kääntää töiden jälkeen kohti Lidliä, kun ruokakauppaan on matka.

Todellisuus on kuitenkin usein toinen. Vakaasta päätöksestä huolimatta useasti olen päätynyt S-marketiin ja siten maksanut ruokaostoksistani enemmän. Olen jo kauan siirtänyt ruokarahan S-tilille ja maksanut ostokset kortilla ja nauttinut maksutapaedusta. Tämä on kuitenkin hyvin pieni säästö ja paljon suuremman säästön saan, kun alan käymään Lidlissä. Työpäivän jälkeen minun on vaikea motivoida itseäni menemään Lidliin, silllä siellä käynti vie noin vartin verran kauemmin. Ja se vartti tuntuu ikuisuudelta, kun on itse väsynyt ja tietää lasten jo odottavan kotona. Nämä ovat kuitenkin osittain tekosyitä ja Lidliin pitää mennä väsymyksestä huolimatta useammin. 

Tänään pääsin töistä lähtemään ihan normaalisti eli siinä vähän ennen viittä. Lidlissä olin käynyt varttia yli viisi ja sieltä lähdin ajamaan kotiin. Kotona olin kuuden aikaan, kun pikku kakkonen oli juuri päättynyt. Laitoin lasten kanssa ruokaa, jota päästiin syömään puoli seitsemän aikaan. Tällä aikataululla vaan se vartinkin nopeampi kotiintulo olisi todella tervetullut. 

Onneksi ostin sentään muutaman päivän ruuat, joten parina seuraavana päivänä ei tarvitse mennä kauppaan ollenkaan. Kaupasta otin mukaan tarjouslehden ja torstainen kauppalistakin on nyt valmiiksi tehty. Ehkä torstaina jaksan taas kiertää Lidlin kautta.

4 kommenttia:

 1. Lidl tuntuu olevan 10-20% halvempi kuin isot S- ja K-marketit. Ei tietenkään kaikissa tuotteissa, mutta keskimäärin. Tosin se ylimääräinen ajolenkki sinne Lidliin voi maksaa muutaman euron, joten ihan pikkuostoksen takia siellä ei kannata käydä.

  Tuohon kaupassakäynnin ikävyyteen töiden jälkeen ei kai ole muita lääkkeitä kuin se, että ostaa mahdollisimman paljon kerralla ettei tarvitse käydä kaupassa niin usein.

  VastaaPoista
 2. Siihen yritän pyrkiä, ettei joka päivä tarvitse kauppaan mennä. Kolme kertaa viikossa voisi olla meille sopiva. Kaksi kertaa viikolla ja kerran viikonloppuna. Ja jos noi arjen kauppareissut olisivat aina Lidliin, niin siitäkin jo säästöä tulisi.
  Maitoa kuluu enemmän kuin jääkaappiin mahtuu...

  VastaaPoista
 3. Meidän talous on ihan koukussa ruoan ostamiseen verkkokaupasta. Paluuta itse tehtyihin kauppareissuihin ole. Tulee hieman kalliimmaksi, mutta ah, sitä ajan säästöä.
  Kirjoitin aiheesta blogiini jo vuonna 2013:
  http://www.rikastaelamaa.fi/2013/09/onnellinen-ruuan-verkosta-ostaja.html
  Milloinkohan Lidl avaa verkkokaupan...?

  VastaaPoista
 4. Lidlin verkkokauppa olisikin ihanne ratkaisu. Sopeisi meidänkin perheelle.

  VastaaPoista