tiistai 5. helmikuuta 2019

Tammikuun menot

Tarkoituksena on seurata tänä vuonna tarkasti menojani. Jospa ne näin julkisesti kirjaamalla pysyisi vähän paremmin kurissa. Mietin aluksi, että seuraanko vain esim. lapsiin liittyviä kuluja, mutta tarkoituksena ei ole ensisijaisesti vähentää heidän menoja, vaan omia tai perheen yhteisiä menoja. Tässä kaikki kuukauden menoni.

Asuntolaina 476,42 euroa (sis. lyhennys ja korko)
Sähkölasku 53,03 euroa
Jätemaksu 26,87 euroa
Olen maksanut puolet asuntomenoista.

Bensaan 130,00 euroa
Autoon uusi lasinpyyhkijä 9,90 euroa

Ruokaan 493,65 euroa
Ravintola 6,90 euroa (yhden lapsen kanssa Hesessä)
Lounasruokailu 27,62 euroa (useimmiten eväät)

Lasten vaatteet 223,06 euroa
Lasten harrastukset 261,00 euroa
Hoitomaksu 150 euroa
Patja 59 euroa  (lapselle uusi vaahtomuovipatja)
Lehtimaksu 26,60 euroa (Aku Ankka -lehden maksu)

Puhelin ja Netflix 65,96 euroa (sis. 3 liittymää)
Lahjat 21,92  euroa (lasten kaverikutsut, joululahjan vaihto kalliimpaan ym.)
Omat 19,90 euroa (liikuntavaate minulle)
Mätkyt 707,76 euroa
Matka 166,50 euroa (Ruotsin risteily tilattu ja maksettukin)

Menot yhteensä 2 926,09 euroa

Menoja oli paljon, mutta en välttämättä usko, että ne tulevina kuukausina mitenkään välttämättä vähenisivät.

Asumisen kulut ovat melko kiinteät. Asuntolainan marginaali on 0,62, joten sitä voisi ehkä saada alemmaksi, mutta tämä ei vähennä kuluja monellakaan eurolla. Asunnon rakentaminen on osittain vielä kesken, joten uuden lainan neuvotteleminen ei välttämättä ole helppoa. Meillä on sähkölämmitteinen talo ja tarkoitus on siitä huolimatta pitää kulutus alle 1 000 kwh/kk ja vielä tähän on onnistuttu ainakin joulukuussa. Sähkön maksu kuukaudessa 30 euroa + siirto ja näistä siis maksan puolet.

Bensaan meni normaalisti. Työmatkaa on yli tunti pikatietä, joten bensaa kuluu. Bussi ei ole täällä maaseudulla juurikaan vaihtoehto. Etätyöllä voi tähän vähän vaikuttaa.

Ruokaan palaa paljon rahaa. Tässä kuussa pidettiin roskaruokatonta -kuukautta, joten ravintolakulut olivat normaalia pienemmät. Lounasruokailukin onnistui yllättävän hyvin.

Lasten kuluja olikin sitten roppakaupalla. Vaatehankintoja oli talvitakki, sisävaatteita, talvikengät, sisäkengät ym. Harrastusmaksuihin meni parit sukset, yhdet monot, kansalaisopiston maksu ym. Hoitomaksu tippuu syksyllä, kun nuorin siirtyy esikouluun. Aku Ankka oli joululahja. Tein jatkuvan tilauksen, mutta olen sen jo lopettanut. Tilaan sitten uuden uudella tarjouksella.

Viime vuoden veroprosentin laskenta ei ihan onnistunut ja siksi jouduin maksamaan 1400 euroa mätkyjä. Tammikuun palkasta maksoin jälkimmäisen osan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti