perjantai 25. lokakuuta 2013

Palkkapäivä

Vihdoinkin se odotettu palkkapäivä on täällä. Rahat tulivat tilille ja sujahtivat myös eteenpäin.

Visalasku meni heti maksuun, vaikka eräpäivä olisi ollut vasta ensi viikolla. Yleensä maksan laskut aina vasta eräpäivänä, mutta nyt haluan kiihkeästi Visasta eroon, joten maksoin sen heti pois. Ei tarvitse sitten huolehtia siitä, että eräpäivänä on rahaa tilillä. Visasta erääntyy tässä kuussa reilu 190 euroa, mutta ensi kuun laskua oli jo kertynyt siten, että kokonaissaldo Visalle oli 255,10 euroa. Maksoin samalla siis myös tämän ensi kuussa vasta erääntyvänkin maksun. Nyt Visalla ei ole saldoa ollenkaan ja tarkoitus on olla käyttämättä enää Visaa. Kun alkukeväästä tipun kodinhoidontuelle, niin sillä ei ole enää varaa maksaa mitään Visarästejä. Jouluna tietty tekee tiukkaa, mutta sitten on vain pakko turvautua säästöihin, jos käyttötilin rahat ei riitä.

Se miksi minulle kertyy lähes kuukausittain Visalaskua, johtuu siitä, että haluan maksaa aina ensin itselleni ja vasta sitten muille. Kun tilille tulee rahaa, siirrän sitä heti säätötilille. Annan sen summan tavallaan itselleni ja niilllä rahoilla, jotka jäävät käyttötilille, pitäisi sitten sinnitellä koko kuukausi. Tulen usein maksaneeksi itselleni vähän liian paljon. Kuvittelen, että tulen toimeen vähemmällä ja että rahaa ei kuukaudessa kulu enempää, mutta aina sitä tahtoo kulua. Loppukuusta joudunkin usein turvautumaan Visaan, enkä suinkaan ota säästötililtä. Säästötilin rahat on sellaisia, että niihin en haluaisi koskaan koskea. Ne on "mun omia" rahoja, joita en halua käyttää. Taidan tuntea itseni epäonnistuneeksi, jos niitä joudun käyttämään.

Kuten joskus mainitsinkin varmaan, niin Visani on sellainen, että sille kertynyt saldo pitää maksaa aina heti pois. En siis voi lyhentää saldoa vähitellen. Tämä tarkoittaa sitten sitä, että jos Visasaldo on suuri, niin sen poismaksamiseen menevä raha on pois seuraavan kuukauden rahavarosita, jolloin riski Visan käyttöön kasvaa taas kuun lopussa. Tämän kertainen "Visa-kierteeni" alkoi kesällä, kun maksoin sillä kaikki kesälomamatkan kulut ja Visansaldo huuteli 2 000 eurossa. Elokuussa maksoin siis pari tonnia Visalaskua ja loppukuusta käytin sitä 800 euron edestä, eli aika paljon sain silloin sitä maksuun. Nyt siis Visakierre on tällä kertaa hoidettu ja toivottavasti uutta kierrettä ei hetkeen tulisi.

5 kommenttia:

 1. Tosi kiva kun sait Visa-saldon pois! Se on henkisesti hankalaa ottaa sieltä säästötililtä kun sinne kerran on saanut rahaa laitettua. Mun Visaa on harmi kyllä mahdollista maksaa erissä ja sitä olen surutta käyttänyt hyväksi. Kun olen saanut saldon pois taidan muuttaa sen sellaiseksi ettei erämahdollisuutta ole.

  VastaaPoista
 2. Jes! Stay out of visa. Eikös niitä säästöjä kannattais käyttää sillon kun rahat muuten loppuu? Mielummin kun käyttää visaa tai muuta?

  VastaaPoista
 3. DebT: Kannatan kyllä tuota luoton poistamista Visalta. Jos voi maksaa erissä, niin takaisinmaksu voi hämärtyä, kun "se on vain sitten joskus". Mutta kun kortilla ei ole luottoa, niin heti tietää, että vingutetut eurot pitää löytyä tililtä jo ensi kuussa.

  KV: Kannattaisi varmaan, sitä vartenhan ne ovatkin. Mutta toisaalta jos jotakin tarvitsee ja sen saa ostettua ilman, että säästöihin koskemista, niin mä olen taipunut valitsemaan Visan. Nyt täytyy muuttaa ajattelua ja pitää käyttötilillä riittävästi rahaa.

  VastaaPoista