torstai 26. syyskuuta 2013

Palkkapäivä

Tänään oli palkkapäivä, kun tilille tuli sekä lapsilisät että vanhenpainvapaan korvaus. Visalasku erääntyy heti ensi maanantaina, vaikka toisaalta voisin maksaa sen hetikin, jotta se olisi sitten alta pois. Visan saldoksi kertyi 532,70 euroa, josta nyt tämän kuun lopussa erääntyy 229,05 euroa. Ehkä voisin maksaa jo vähän ennakkoon tuota ensi kuunkin Visalaskua, niin saisin sen summn vähän pienentymään.

Palkkapäivänä siirrän rahaa palkkatililtä ruokatilille ja säästöön. Meillä on yksi tili S-pankissa, johon siirrän kuukausittain 300 euroa ruokahankintoja varten. Se kuluu aika komeasti kuukauden aikana, eikä ihan riitäkään. En ole kuitenkaan ainakaan vielä kasvattanut summaa, koska mielestäni tuon ruokatilin käytän aika helpolla tyhjäksi, mutta sen jälkeen alan pihistelemään, jotta palkkatili ei täysin hupenisi. Jos siis siirtäisin rahaa enemmän, sitä myös kuluisi enemmän.

S-tuottotilille siirrän myös rahaa kuukausittain 250 euron verran. Tämä tili on yleensä sellainen, jota käytän ensimmäisenä, jos lisärahaa tarvitaan. Lomamatkoille tarvittavat rahat tai muut suuremmat hankinnat rahoitan tältä tililtä. Nyt olen yrittänyt varautua myös siihen, että ensi vuonna ole hoitovapaalla, joten tulot tippuvat, mutta ruokalasku ei. Siirrän siis jatkossa tältä tililtä tuonne ruokatilille, jotta särvintä riittää.

Eilen oli Citymarketissa katsomassa keskimmäiselle talvihaalaria ja sen onkin nyt sitten tarkoitus hankkia, kun ilmat selvästi alkavat kylmenemään. Haalarin kanssa en suuresti ajatellut säästellä, joten Reimatec lähtenee kassan kautta kotiin. Yleensä keskitän ostokset S-ryhmään, mutta nyt taittaa K-ryhmä viedä tämän hankinnan itselleen.

Nordnetin tili on vielä avaamatta, mutta ajatuksena on hypätä S-junaan. Jos vaikka tässä kuussa ehtisin käymään Sokoksella ilman lapsia, niin voisin käydä hankkimassa muutaman osuuskaupan jäsenyyden. Ainakin Helsingin Osuuskaupan ja Turun osuuskauppaan sekä muutamaan muuhunkin. Näitä hankintoja en katso tuhlaukseksi vaan säästämiseksi, koska rahat saa tarvittaessa takaisin, vaikkakin takaisinmaksuaika on melkoisen pitkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti