maanantai 6. toukokuuta 2019

Huhtikuun menot

Tarkoituksena on vuoden ajan kuukausittain julkaista menoni, jotta itse pysyn niistä perillä ja ehkä samalla ne pysyvät kurissakin. Menot ovat omia kulujani, eikä niissä ole puolisoni maksamia kuluja mukana. Meillä on 3 lasta.

Asuntolaina 475,73 euroa (sis. lyhennys ja korko 57,61 euroa)
Sähkö 52,52 euroa
Nuohous 22,50 euroa
Jätehuolto 25,15 euroa
Asuntolaina ja sähkölasku olivat tässä kuussa tavanomaisia. Siirtomaksu oli yhteensä 65,04 euroa ja sähkön osuus 39,99 euroa. Meillä on kiinteä sähkölasku, joten vain tuo siirtomaksu vaihtelee kuukausittain kulutuksen mukaan. Tosin tuohon kiinteään hintaa sähkön käyttö pitää vuodessa olla alle 10 000 kilovattituntia, mutta tämän ei pitäisi tuottaa ongelmia.
Nuohooja kävi nyt meillä ensimmäisen kerran ja lasku siitä ilosta oli 45 euroa. Sekajäteastian tyhjennyksestä meni 50,29 euroa. Nämä asumiseen liittyvät kulut maksetaan puolisoni kanssa yhteiseltä tililtä, joten siksi mun osuuteni on vain puolet laskuista.

Bensa 135 euroa
Autopesu 14,90 euroa
Vakuutus 196,87 euroa.
Vakuutus on taas vuodeksi suoritettu. Siirsimme vakuutuksen OP-Pohjolaan ja bonusten jälkeen maksettavaa jäi tuo edellä mainittu summa. Liikennevakuutuksen osuus (165,14 euroa) meni bonuksista ja superkaskosta vielä 25,77 euroa. Huolto pitäisi varata vielä toukokuulle.

Ruokakauppaan 399,30 euroa
Ravintolaan 149,90 euroa
Lounasruokailu 57,90 euroa
Meillä on 600 euron ruokabudjetti, jonka maksamme puolisoni kanssa puoliksi. Nyt tuo budjetti ei riittänyt. Juhlimme lasten synttäreitä pääsiäisenä useamman päivän aikana, mutta ei se koko ylitystä selitä. Pieniä ostoksia lähdes joka päivä.....
Ravintolaankin meni tavallista enemmän. Vietimme puolisoni kanssa synttäreitä myös huhtikuussa ja lahjojen sijaan kävimme ravintolassa syömässä koko perheen kesken. Laskua kertyi 130 euroa tästä yhdestä ruokailusta (maksoimme sen yhteiseltä tililtä). Sen lisäksi ravintolamenoissa on kaksi hampurilaisateriointia ja Citymarketista ostettu sushit. Työpaikalle en juuri tainnut huhtikuussa eväitä viedä, joten lounaskulut melko kovat.

Lasten vaatteet 0,00 euroa, Ei siis ostoja tässä kuussa
Lasten harrastukset 108 euroa
Hoitomaksu 150 euroa
Tämä osio menikin hyvin huhtikuussa. Ei vaateostoja ja harrastusmaksuissakin vain kaksi maksua: nuorimman peliasu 48 euroa ja kausimaksu 60 euroa. Keskimmäisen peliasusetti on vielä matkalla. Siinä tulee ulkoilupuku, pitkähihainen harjoittelupaita ja reppu, hinta yhteensä n. 100 euroa. Toimitus on varmaan sitten toukokuussa ja lasku myös. Painatukseen ajattelin laittaa sukunimen, jospa siis menisi sama ulkoiluasu ja reppu muillekin lapsille.

Puhelimet, Netflix ja Viaplay 70,57 euroa
Lahjat, lelut ym. 127,25 euroa (Suurimmat maksut oli pleikkarin kortti 50 euroa ja tilaamani valokuvakirjat 30 euroa. Lapset tekivät hankintoja Tigeristä 14,60 euron arvosta. Ja sitten vielä jotain, mitä en tarkkaan muista)
Apteekki 16,24 euroa (Vanhimmalla lapsella flunssaa, joten helpotusta haettu siihen apteekista)
Kodinhankinnat 165,28 euroa (Puutarhaan multaa, kolme timanttituijaa, vesiletkua ym)
Omat hankinnat 29,10 euroa (työmatka Tampereelle ja ostin kurkkupastilleja, yhden juoman ja päivällisen)
Syyslomamatkasta maksettu 520 euroa. (Maksoin varausmaksun 1 000 euroa luottokortilla ja visalasku erääntyy toukokuussa. Maksoin kuitenkin jo huhtikuussa tulevasta laskusta reilu puolet ja loput sitten ensi kuussa)
Muut 58,21 euroa
Lopetin Viaplayn huhtikuun lopussa, joten se päättyy toukokuun lopussa. Kesäkuusta ei sitten pitäisi enää tulla laskua. Toukokuussa on tarkoitus irtisanoa myös tuo Netflix ja ottaa se sitten joskus syksyllä takaisin.
Muissa kuluissa on mm. 6,71 euroa pankkikuluja ja 50 euron käteisnosto, joka hujahtanut vähitellen johonkin. Näköjään nuo vakuutuslaskut veivät bonukset niin loppuun, että ei rittänyt enää noihin pankkimaksuihin.



Menot yhteensä 2 774,41 euroa. 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi kohtuullisilta menoilta minun korvaan :)
    Mukava lueskella myös muiden lapsiperheiden rahanmenoja.

    VastaaPoista