keskiviikko 27. toukokuuta 2015

S-juna liikkeelle

Viimein on tullut minulle ensimmäiset S-ryhmän osuusmaksujen korot tilille. 25.5. on useampikin osuuskunta maksanut vuosittaisen korkonsa.

HOK-Elansto            3,50€
PKO                         12,50€
OK-SuurSavo           10,00€
Turun Osuuskauppa   10,00€

Tänä vuonna sain myös OK-SuurSavosta ylijäämäpalautusta, vai mikä sen varsinainen nimike mahtoikaan olla. Suuresta maksusta ei ole kysymys vaan vain 0,10€. Olen ymmärtänyt, että tätä palautusta maksetaan vain suoritettujen ostojen perusteella. Käsitykseni mukaan en kuitenkaan ole käynyt Savossa viimeiseen 37 vuoteen, joten ehkä tässä on kyse jostakin muusta. Ilolla otan sen vastaan, vaikka eipä tuolla summalla juuri mitään saakkaan.

Viime vuonna suunnittelin hankkivani lisää osuuksia. Ainakin Kymen seutu ja Suur-Seudun Osuuskauppa SSO ja mahdollisesti Osuuskauppa KPO (mikäli on eri kuin PKO) ovat olleet tuolloin kauppalistalla. Listalla ne ovat vieläkin. Tarkoituksena on ne vieläkin hankkia, vaikka nyt tuntuu, ettei ylimääräistä rahaa ole, joten syksyyn jää. Onhan tässä vielä ostoaikaa, joten kiirettä ei ole.

3 kommenttia:

 1. Mulla näkyy PKO maksaneen 12e. Lisäksi Varuboden-osla on maksanut 10e.

  SSO maksoi 10e huhtikuussa.

  VastaaPoista
 2. Miten nämä s-osuus aksut varsinaisesti toimivat? Useammasta blogista olen lukenut ihmisten haamivan näitä khan kuin jotakin keräilykortteja :)

  T:Ananas
  Yksinhuoltajan selviytymisopas

  VastaaPoista
 3. Kauppalehden keskustelupalstalta keskustelusta nimeltä S-juna saa aika hyvän käsityksen näiden osuusmaksujen ideasta. Eli jotkin osuuskaupat maksavat osuusmaksulle korkoa, joka on ollut n. 10 %. Korkoprosentti on kova, mutta valitettavasti näihin voi sijoittaa vain n. 1000 euron verran, koska yhdessä osuuskaupassa voi olla yhdellä ihmisellä vain yksi osuus ja näitä osuusmaksun korkoa maksavia on n. 10 kpl. Pientä mutta ainakin tähän asti melko vakaata tuottoa.

  VastaaPoista