keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Huhtikuun yhteenveto

Toukokuu on jo pitkällä kun vasta ehdin laskeskella huhtikuun menojani ja tässä ne nyt ovat:

Puhelinkuluihin olen budjetoinut 40 euroa. Maaliskuusssa niihin kului lähes 60 euroa, mutta nyt huhtikuussa pysyin paremmin budjetissa. Niihin kului 40,57 euroa.

Autoiluun olen varannut yhteensä 120 euroa. Maaliskuussa tämä ylittyi reilusti eli yhteensä 160 euroa ja huhtikuussa ei pysytty edes tässä. Rahaa paloi 170 euroa. Tähän sisältyi bensaa tai paremminkin dieseliä yhteensä 130 eurolla ja sitten päälle vielä renkaanvaihto ja yksi autopesu. Nyt keväällä olen käynyt normaalia useammin pesemässä autoa, jotta suolat saa huuhdottua pois, mutta nyt pitänee jättää se tekemättä, niin budjetti pysyy paremmin kasassa. Tosin toukokuussakin olen jo kerran käynyt...

Lasten budjetti oli 100 euroa. Maaliskuussa meni n. 150 euroa. Tässä kuussa tähän samaan luokkaan laskin myös sukulaislasten lahjat, kun ne olivat samoissa ostoksissa. Niitä oli ilman kuittia hankala erottaa toisistaan. Laskin tähän mukaan myös virpomistarvikkeiden hinnan ja vappuostokset, joten budjetissa ei tietenkään pysytty. Nyt niihin meni 176,46 euroa.

Muihin laskuihin budjetoin 170 euroa. Maaliskuussa paloi 190 euroa sis. lääkärikuluja. Huhtikuussa tuli maksettavaksi Hesarin viikonloppulehti sekä MLL:n jäsenmaksu, joten laskuihin meni 118,50 euroa. Niiden lisäksi kävin apteekissa, jonne hupeni yhden lapsen lääkkeisiin 14,58 euroa. Yhteensä siis 133 euroa. Budjetissa siis pysytiin.

Muita kuluja varten jätin vielä 90 euron kaatoluokan. Tähän kerääntyi kuluja yhteensä 214,89 euroa sisältäen parkkimaksun, pankin palvelumaksut, kaksi ravintola kertaa, 40 euron käteisnoston ja miehen synttärilahjan. Kallein hankinta oli tuo miehen synttärilahja. Ostin hänelle juoksupaidan ja sillä piti mennä, mutta sitten alennusmyynnistä löysin myös tosi edullisesti hiihtoasun. Se oli juuri sopiva hänelle. Ensin ajattelin, että jos antaisin sen vasta jouluna tai talvella nimpparilahjaksi, mutta hän oli juuri Leville lähdössä, joten puku tarvittiin heti käyttöön. Lahja oli tavallista kalliimpi, mutta tuli tarpeeseen.

Ruokakuluihin en ole budjetoinut mitään, koska minulta menee suoraan S-pankin tilille 300 euroa ja se käytetään ruokaan. Viime kuussa tuli kuitenkin yllätyksenä että tuon siirron lisäksi käytin rahaa ruokaan toisen mokoman eli vielä 330 euroa. Tässä kuussa olin vähän tarkempi ja ruokakulut tippuivatkin. Nyt niihin kului tuon S-pankin siirron lisäksi 150 euroa. Vähennystä siis viime kuusta roimasti. Tähän olen ihan tyytyväinen, koska mielestäni nämä kulut eivät suoraan siirtyneet miehen maksettavaksi, vaan säästöä kertyi ihan oikeasti.

520 euron budjetti ylittyi maaliskuussa 417,74 eurolla ja huhtikuussa enää 351,46 eurolla. Suunta on siis oikea, vaikka vielä on petrattavaa. Toukokuuhun haastetta tuo omien lasten syntymäpäiväjuhlat sekä vappu ja tässä kuussa olen menossa myös oikeaan ravintolaan syömään ihan kunnolla, eikä kyse ole vain pelkistä Ikean lihapullista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti